Nedeljna, 22. jun 1997.

RTSPS PRAVOSLAVE

Sesto oko, trece culo

Pise: Petar Lukovic

Socpartija Serbije jedino je zainteresirana za Perspektivu Historijskog Procesa koji podrazumeva stabilnost i buducnost Predsednika Milosevica; ne, PM ne poseduje vlastiti ugao, PM je Kolektivni Zbir Serbskih Iskustava (KZSI), ko ne glasa za Predsednika Milosevica dabogda vecito gledao Ristu Kuburu kao voditelja "Dnevnika"!

Samo nam je Rista Kubura falio! Nekoc vasceli half Serbskog Sportskog Novinarstva, jedini lik koji je fudbalska zitija prenosio na otecestvujuscem staroslovenskom jeziku - vratio se 45 minuta na TV ekran, taman koliko je trajalo Poluvreme Pravoslavno Duhovne Litije (PPDL) u programu djavolskog naslova "Kad andjeli spavaju" (Bogoljub Karic Television). Kakvi su polni demoni spopali voditeljicu Marinu Rajevic da posle Dragoslava Belog Orla Bokana u svoju emisiju pozove Velecasnog Ristu - ostaje zagonetka koju ni kamila Bogoljub ne ume da resi, a kamoli uplaseni gledalac smrvljen Kuburinim pricescem; udarajuci se kandilom u svoju pravouganu glavu koju sportisti nazivaju pakom, Risto je Na Velika Zvona objavio da je doziveo Prosvetljenje, da je jedne noci u krevetu zatekao potpuno golog Hrista, da ga je isti vezao za stativu i silovao nekoliko puta, da je sledeceg jutra Risto otkrio da je postao Veliki Srbin koji vaskoliko veruje u Veliku Srbiju, da je tek u Australiji shvatio koliko je Predsednik Milosevic (PM) Veliki Vernik, da je licno saznao da su kenguri svekoliko srpske domace zivotinje, da je Beograd najveca antisrpska metropola, da je Seksualni Post sinonim za Duhovni Orgazam, da Samo Kubura Srbina Spasava... i da je, ukratko, Ristina Religija - Opijum Za SPS.

Pod utiskom ovog potresnog programa i njegovog pravoslavnog marketinga ("Vidite li Ristu? Mislite o tome!"), u Slobodarsko/Slobodanskom Pozarevcu gostovao je Zeljko Mali Simic-Djogo (ZMS-Dj); zahvaljujuci Tanjugu koji je Jedini Ovlascen Da Priopci Apsolutnu Istinu I Nista Osim Istine, odmah smo u drugom "Dnevniku" saznali da je u emisiji Radio Pozarevca "Uvazeni gost Radio Pozarevca" ZMS-Dj pohvalio sportskog mucenika i istomisljenika Ristu Kuburu ciji su sportski prenosi bili vodeca inspiracija za nezaustavljivu seriju Velikih Misli Uvazenog Gosta. Govoreci o Isusu Hristu (koji se u Srbiji maskira pod imenom PM), ZMS-Dj izjavio je da je PM "uspeo da Jugoslaviju vrati na medjunarodnu religioznu scenu i samo je pitanje nekoliko decenija kad cemo da udjemo i penetriramo sve relevantne politicke i erotske institucije diljem Pravoslavnog Sveta"; govoreci o Levici, Uvazeni Gost je zatvorenih ociju, u katarzicnom religioznom transu (karakteristicnom za pristalice Kuburine sekte) objavio da Ona "ide dalje u buducnost gradeci proslost".

A gde ide opozicija? "Opozicija ide u proslost ruseci sadasnjost". Od cega zazire opozicija? "Opozicija zazire od snage i autoriteta predsednika Slobodana Jesus Christ Milosevica". Ima li gradjanin pravo i obavezu da ucestvuje u zivotu sredine gde zivi i radi? "Gradjanin ima pravo i obavezu da ucestvuje u zivotu sredine gde zivi i radi, a kroz promenu svojinske transformacije on ce doci u priliku da postane Titular Svojine".

Osecajuci da ga Kubura Posmatra Trecim Okom, uvazeni gost emisije "Uvazeni gost Radio Pozarevca" najbolje je sacuvao za kraj: gledajuci radio- slusaoce, ZMS-Dj je ovako plasticifirao dilemu Srpskog Biraca: "Birate da li cete posmatrati situaciju iz perspektive svog vlastitog ugla koji moze biti manje ili vise povoljan, ili iz perspektive jednog istorijskog procesa koji podrazumeva stabilnost i buducnost Srbije i ocuvanje njene bla bla tradicije...".

Prevedeno na hrvatski jezik, rec je o sledecoj Promidzbenoj Dilemi: mozda je vas kut nepovoljan, mozda ne primate place, mozda se hranite u jednom od luksuznijih kontejnera, mozda vas jebe vlastiti ugao, mozda ste u strajku, verovatno ste sebicna budala koja misli samo na pare i hranu, sigurno ste mesavina kretena i debila (krebil) ako uopce mislite da je vazno kako zivite, SPS ne interesiraju jedinke u "vlastitom uglu", SPS je jedino zainteresiran za Perspektivu Historijskog Procesa koji podrazumeva stabilnost i buducnost Predsednika Milosevica; ne, PM ne poseduje vlastiti ugao, PM je Kolektivni Zbir Serbskih Iskustava (KZSI), ko ne glasa za Predsednika Milosevica dabogda vecito gledao Ristu Kuburu kao voditelja "Dnevnika", ko ne zna - neka sad zna: novi vek je rezervisan za Levicu, svaki gradjanin mora da posmatra situaciju izvan svoje sudbine, jebes vase male sudbine naspram Velike SPS Sudbine, Mi Smo Vasa Sudbina, PM za PM, Kuburu za predsednika Srbije!

Istog popodneva, negde izmedju Riste & Zeljka, julovski ugodno a usred juna, smestio se potpredsednik JUL-Korporacije Aleksandar Vulin (AV); govoreci iz TV ugla, van sebe i svoje sudbine, a u skladu sa ucenjem Riste Kubure ("Ljubi bliznjeg svog predsednika"), AV je objavio senzacionalnu vest: njegova partija za predsednika SRJ predlaze kandidata iz druge partije! Zasto? Zato sto mi (JUL) - izrece AV - nemamo kvalitetnog kandidata: Ljubisa Ristic ne bi prosao ni na izboru za vatrogasca u cirkusu KPGT; Mira Markovic, Woman In Black, suvise je lepa za tako odgovornu funkciju, a ja, Alex Voolin, radim s masama, bas sam danas razgovarao sa Onim Ljudima Iz Istoka koji piknikuju usred Pionirskog parka, okrecu rostilj, uzivaju, svez vazduh, sloboda kakve nema! Blago njima!

Sudbina kuburizma htela je da cetiri sata docnije licno spazim Voolina na jednom od onih prijema na kojima se pojavljuju svi: Evo Vojvode, Evo Ruke, Evo Jula, Evo Predstavnika Soros Fondacije Koja Je U Komparativnoj Vezi Sa Americkom Politikom (autor Misli: Z.M.S. - Dj), Evo Kostunice, Evo Bete, Evo Diplomata, Evo GSS, Evo Lukovica.

Da je Tanjug mogao da cuje o cemu smo AV & mdzself razgovarali, verovatno bi objavio sledece saopstenje: "U kratkom neformalnom razgovoru izmedju potpredsednika Direkcije JUL-a druga Aleksandra Vulina i tzv. kolumniste iz tzv. nezavisnog lista 'Nasa borba' (poznatog po izbegavanju svojih poreskih obaveza na stetu svih onih gradjana koji nisu u dilemi za koga da glasaju na sledecim parlamentarnim izborima), dotaknute su mnoge aktuelne teme iz naseg drustvenog i politickog zivota: drug Voolin je izjavio da najvise voli rok grupu Smak, da se 'Nasa Borba' nije ponasala profesionalno (nije podrzala ukidanje sankcija afirmativnim tekstom na prvoj strani, uz spontanu sliku PM), da je ovim porezom 'Nasa Borba' dobila sta je zasluzila (jer da je opozicija na vlasti isto bi tako postupila), i, uopste, drug Alex je dobio uveravanja od strane bahatog Lukovica da je ovo privatan razgovor koji nigde ni nikako nece biti publikovan". I nece. Sem u ovoj kolumni koja se prvo ukazala Kuburi u Australiji, a potom meni, na Zvezdari.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /