Ponedeljak, 23. jun 1997.

SPO SAOPSTIO DA VUK DRASKOVIC NECE ICI NA SASTANAK S MARJANOVICEM

Umesto okruglog stola premijer poziva na caskanje

Beograd, Beta. - Srpski pokret obnove saopstio je u subotu da lider stranke Vuk Draskovic nece prisustvovati sastanku lidera parlamentarnih stranaka sa republickim premijerom Mirkom Marjanovica u utorak 24. juna.

"Koalicija 'Zajedno' je u skladu sa Gonsalesovim izvestajem, jos 5. marta zatrazila odrzavanje okruglog stola parlamentarnih stranaka o demokratskim izbornim uslovima, ciji bi zakljucci bili obavezujuci za rezim u Srbiji. Taj dogovor mora biti vodjen u Skupstini Srbije i diretno prenosen od strane drzavne televizije", navodi se u saopstenju SPO. Stranka dodaje da umesto okruglog stola Marjanovic "poziva lidere parlamentarnih stranaka na caskanje, da im proda rog za svecu".

SPO je zatrazio od lidera drugih opozicionih parlamentarnih stranka, posebno Demokratske stranke i Gradjanskog saveza Srbije Zorana Djindjica i Vesne Pesic da se ne odazovu Marjanovicevom pozivu.

"Trazimo, takodje, da gospodin Djindjic i gospodja Pesic postuju obecanje dato biracima i demonstrantima da se, pre postizanja pregovora za okruglim stolom, poslanici koalicije 'Zajedno' ne vracaju u klupe Skupstine Srbije i Savezne skupstine", dodaje se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /