Ponedeljak, 23. jun 1997.

POSLE TRIJUMFA NAD "AZURIMA"

Emocije nadoknadile snagu

Trebalo je vremena Zoranu Gajicu i Nikoli Grbicu da stignu pred novinare. Nije im bilo lako da se probiju kroz kordon gledalaca koji su zeleli da im stegnu ruku i cestitaju na pobedi.

- Sjajna i velika pobeda nad svetskim prvacima sve nas ispunjava zadovoljstvom. Kao i u prethodnoj utakmici prva dva seta smo odlicno odigrali, onda je pala koncentracija a i igracima je ponestalo snage. Kada je to istroseno proradile su emocije i divna beogradska publika - pa smo na kraju savladali najbolju svetsku ekipu, rekao je Zoran Gajic.

Zadovoljstvo utakmicom i pobedom nije skrivao ni Nikola Grbic:

- Ova pobeda nam je izuzetno vazna - zbog odlaska u Moskvu i zbog psiholoske barijere da ne mozemo da savladamo reprezentaciju Italije. Do sada smo protiv "azura" bili bolji uglavnom set ili dva - a sada smo uspeli da trijumfujemo protiv njih. Posto smo u prvom mecu propustili pobedu, sada moramo da cekamo ishode ostalih utakmica. A ako se i nadjemo u Moskvi, nasi ljubitelji odbojke imace jos razloga da slave zajedno sa nama.

Trener Italijana Bebeto nije imao druge sem da prizna da je pobedio bolji tim:

- Bila je ovo izuzetno lepa utakmica. Cestitam Jugoslovenima na pobedi, a mi odlazimo iz Beograda zadoovoljni jer smo uradili sve sto smo planirali.

Zadovoljan dvema utakmicama u Beogradu bio je i italijanski reprezentativac Simone Rozalba.

- Verujem da je i publika u Jugoslaviji zadovoljna ovim dvema mecevima. Jugoslavija ima izuzetan tim i treba da se nadje na zavrsnom turniru u Moskvi. Tamo ce, verujem, imati vise srece.

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /