Ponedeljak, 23. jun 1997.

OTKRICE MUP SLOVENIJE U LJUBLJANI

Policijski kadeti - narkomani

Ljubljana. - Inspektori kriminalisticke sluzbe MUP-a Slovenije otkrili su da se dvadesetak ucenika Srednje policijske skole iz ljubljanskog predgradja Tacen, drogira. U najvecem broju radi se o "pusenju trave", tj. marihuane, a zabelezeni su i slucajevi uzimanja hasisia, "skanka" i LSD.

Istraga jos traje, a policijski kadeti ce ici na sud zbog omogucavanja uzivanja droga, prometa i proizvodnje te posedovanja droga.Ministar unutrasnjih poslova Mirko Bandelj najavio je ostre disiplinske mere protiv ucenika i rukovodstva skole za obrazovanje policajaca. Direktor uprave za kadrove pri MUP-u Vinko Gorenak smatra da puno srednjoskolaca u Ljubljani konuzimira narkotite i da policijski kadeti nisu imuni na probleme vrsnjaka.

Policijsku skolu pohadja preko 550 srednjoskolaca, za koje ne vazi strogi rezim skole zatvorenog tipa kakav je bio pre drzavnog osamostaljenja Slovenije. Ucenici srednje policijske skole na nastavu idu kao i u njihovi vrsnjaci u svakoj drugoj srednjoj skoli i imaju potpunu slobodu kretanja.

S. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /