Ponedeljak, 23. jun 1997.

NA KUCEVSKOM MITINGU "ISTINE O KASANDRI" OKUPILO SE OKO 200 MESTANA

Duhovito talasanje palanacke kolotecine

Kafana "Galija 2" organizaljtor mitinga. Skup otvorio pleh orkestar, a zavrsen isticanjem zahteva "samo Srbin Kasandru spasava". Odluceno da 21. jun bude proglasen danom Kasandre, kako bi svi kanali RTS toga dana non-stop emitovali epizode te TV serije

Kucevo. - Na platou ispred kafea "Galija 2", u centru Kuceva, u subotu, pred oko 200 posetioca, odrzan je miting istine o Kasandri - "Samo Srbin Kasandru spasava". Miting je poceo pesmom "Kasandra" u izvodjenju pleh orkestra, a zatim je Svetomir Jovanovic procitao pesmu posvecenu trenutno najpopularnijoj TV junakinji.

U ime Inicijativnog odbora za zastitu Kasandre, Mirko Petrovic je okupljenima procitao i zahteve ovog skupa, koji su uz burno odobravanje prisutnih prihvaceni.

Ovakvom akcijom grupe Kucevaca, kojima si u ovim vremenima ne manjka preko potreb an smisao za salu, grad na Peku se malo trgao iz obicne kolotecine u kojoj je vec godinama. Mladi ljudi nisu izgubili duh, a Kucevo otkriva svoju dusu.

Zahtevi miningasa

Nadleznim institucijama: Da se Kasandra momentalno pusti iz zatvora; Da se Kasandri obezbedi azil u Kucevu; Da u Kucevu jedna ulica dobije ime "Kasandrina ulica"; Da Kasandra bude proglasena za pocasnog gradjanina Kuceva i da se u Kucevu obezbedi adekvatna parcela za postavljanje cirkuske satre.

Parlamentu Venecuele: Da parlament Venecuele izmeni Ustav, kako bi se Kasandri omogucilo posteno sudjenje u SRJ; Pod hitno, oduzeti pravno punomocje nesposobnom advokatu Kasandre, Manrikeu; Da se omoguci otvaranje konzulata Venecuele u Kucevu.

Medjunarodnim institucijama: Zahtev Vatikanu, da povodom inicijative bratskih pravoslavaca iz Kuceva Kasandru proglasi sveticom, katolickom naravno; Zahtev Haskom tribunalu da na optuzenicku klupu izvede Rosauru i Herminiju za pocinjena zlodela genocida protiv Kasandre i njenih vernih gledalaca; Kao dokazni materijal poslace se video kaseta serije gde se jasno vidi ko je pravi ubica mladoga Ignjacija.

Ekonomske prirode: Radi upliva stranog kapitala da se Randuu omoguci kupovina 49 odsto deonica rudnika zlata "Blagojev Kamen", kao i da mu se hotel "Rudnik" da na dalje upravljanje, kao osvedocenom hotelijeru, sto se iz prilozenih dokaza u vidu serije moze videti; "Galija 2" ce za sve vreme boravka Kasandre u Kucevu besplatno deliti svakom posetiocu po dva pica po zelji.

Posebni zahtevi: Da se dan, 21. jun, proglasi za Dan zastite Kasandre i svih njenih ljubitelja, kao i da se toga dana na bilo kom kanalu RTS non-stop emituju epizode ove serije; Da se ovaj skup proglasi osnivackom skupstinom svetskog udruzenja za zastitu Kasandre.

S. Marjanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /