Ponedeljak, 23. jun 1997.

PROFESORI I UCENICI EKONOMSKE SKOLE U KRAGUJEVCU PREKJUCE SE VRATILI U UCIONICE

Nametnuti direktor - najuren iz skole

Kragujevac. - Profesori i djaci Ekonomske skole u Kragujevcu prekjuce su se nakon visednevnog protesta vratili u ucionice kako bi skolsku godinu normalno priveli kraju, ali i omogucili upis ucenika u prvi razred ove skole. Odluci o vracanju u ucionice prethodilo je uveravanje nadleznih iz ovdasnjeg Odeljenja Republickog mnistarstva prosvete da se oktroisani direktor Miodrag Stojanovic nece pojavljivati u Ekonomskoj skoli za vreme upisa novih ucenika vec da ce do daljeg ostati na bolovanju na koje je otisao posto je na jednom od proslonedeljnih burnih roditeljskih sastanaka bio izvizdan pistaljkama i trubama i bukvalno - gadjan jajima - najuren iz skolskog dvorista. Ovde se nezvanicno saznaje da je usled pretrpljenog soka Stojanovic trenutno u bolnici.

Prema dogovoru sa nadleznima iz odeljenja Ministarstva prosvete Ekonomskom skolom ce do podele svedocanstava maturantima i djacima visih razreda, kao i za vreme upisa novih ucenika rukovoditi profesori Milica Rosic i Miroslav Arandjelovic, dosadasnji pomocnici v. d. direktora Predraga Cvetkovica.

- Uputili smo nov zahtev Ministarstvu prosvete da neko iz naseg kolektiva bude imenovan za v. d. direktora Ekonomske skole do septembra, kada bi ponovo trebalo da bude raspisan konkurs za direktora - rekao je juce za "Nasu Borbu" potpredsednik sindikata Ekonomske skole, Dusan Lifkic, dodajuci da se nada da ce Ministarstvo ovaj zahtev resiti dok je nametnuti direktor Stojanovic na bolovanju.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /