Ponedeljak, 23. jun 1997.

NEVOLJE PROFESORA SESTE BEOGRADSKE GIMANZIJE

Direktor preti otkazima

Beograd. - Direktor Seste beogradske gimnazije, Blaza Blagojevic, preti svim profesorima koji ostaju u strajku da ce ih suspendovati i podeliti im radne knjizice vec danas, 23. juna, ukoliko ne promene odluku da ne upisu ocene u dnevnike. Mi, medjutim, od te namere necemo da odustanemo sve dok nam se ne isplate zaostala potrazivanja i ispune obecanja Vlade Republike Srbije, saopstili su juce predstavnici sindikata ove skole. Po recima zaposlenih, "kolektiv koji je u protestu ne plasi se za svoj status, vec protestuje zbog maltretiranja ucenika, koji se na razne nacine ucenjuju, kako bi direktor i nekolicina strajkbrehera saznali ocene i izdali svedocanstva".

"Metodi pritisaka koji se koriste su raznovrsni, djaci se teraju da na parcetu papira napisu ocene koje nisu zavedene u dnevniku. Oni treba svojim potpisom da garantuju da je ocena prava, a preti im se tuzbom ukoliko slazu ili da nece biti upisani u narednu skolsku godinu. Ucenici prvih razreda uglavnom pristaju na prinudu, delimicno i oni iz drugih razreda, ali djaci iz trecih su u dilemi, pitaju nas sta da rade, a mi ne znamo sta da im kazemo", tvrdi deo kolektiva koji je u strajku.

Po njihovoj informaciji oni su ucenicima saopstili usmeno ocene i svi znaju sa kakvim uspehom su polozili razred, sto znaci da i oni koji idu na popravni ili ce ponavljati - takodje nemaju dileme kakve ocene u svedocanstvu im sleduju kad se prekine sa strajkom.

Profesori Seste beogradske gimnazije tvrde da od 16 beogradskih gimnazija 11 ostaje u strajku do ispunjenja zahteva.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /