Ponedeljak, 23. jun 1997.

DANAS U ULCINJU

Albansko-srpski dijalog o Kosovu

Najavljeno ucesce sedamdesetak intelektualaca, javnih radnika i predstavnika politickih stranaka iz Srbije, Makedonije i Crne Gore, uz prisustvo predstavnika visokih medjunarodnih institucija

Ulcinj. - U organizaciji Odbora za ljudska prava i slobode Kosova, Beogradskog kruga i Helsinskog odbora za ljudska prava u Srbiji, danas u Ulcinju pocinje albansko-srpski dijalog intelektualaca, javnih radnika i predstavnika politickih stranaka i udruzenja o rjesavanju kosovskog pitanja.

Ovaj okrugli sto trebalo je da se odrzi pocetkom ove godine u Brezovici, pa zatim u Peci, ali su mu tamosnji ugostitelji, pod pritiscima policijskih organa i raznih institucija (Srpska pravoslavna crkva je cak zaprijetila demonstracijama ukoliko se dozvoli njegovo odrzavanje) uskratili gostoprimstvo.

Kako je najavljeno, u dijalogu ce ucestvovati oko sedamdesetak intelektualaca i javnih radnika iz Srbije, Makedonije i Crne Gore. Albansku stranu predvode Adem Demaci, Pajazit Nusi, Hidajet Hiseni, Fehmi Agani, Veton Suroi, Skeljzen Malici i drugi, a srpsku Novak Pribicevic, Zarko Korac, Ivan Stambolic, Dragan Veselinov, Ilija Djukic, Lazar Stojanovic i drugi.

Iz Makedonije pozvani su Ferid Muhic i Arher Dzaferi, iz Sandzaka Safet Bandovic i Rasim Ljajic, a iz Crne Gore Slobodan Franovic, Srdjan Darmanovic, Slavko Perovic, Dzemal Perovic i Milan Popovic.

Okruglom stolu ce prisustvovati i predstavnici Savjeta za medjunarodne odnose SAD, stranih ambasada u SRJ, Centra za ljudska prava UN i drugih medjunarodnih institucija.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /