Utorak, 24. jun 1997.

Sutra protest na Trgu oslobodjenja

Nis. - U sedistu niskog Udruzenja ratnih vojnih invalida poslednjeg rata juce je nastavljen strajk gladju trojice clanova tog udruzenja. Predsednik Udruzenja RVI i jedan od strajkaca gladju Goran Milojkovic juce je rekao da se strajk nastavlja do ispunjenja zahteva. "Uputili smo apel svim borackim udruzenjima u gradu da nam se pridruze u protestu na Trgu oslobodjenja u sredu 25. juna", rekao je Milojkovic.

Prema njegovim recima, gradjani Nisa ce moci da potpisu peticiju kojom se trazi ispunjavanje obaveza Savezne i republicke Vlade prema porodicama poginulih boraca i RVI. Milojkovic je najavio da ce clanovi Udruzenja RVI otici u cetvrtak u Beograd i pridruziti se kolegama koji takodje strajkuju gladju.

Clan Udruzenja RVI Radisa Conic tokom vikenda je morao da prekine strajk gladju zbog pogorsenog zdravstvenog stanja. On je 18. juna zajedno sa jos trojicom ratnih invalida poceo strajk ali je u nedelju petog dana strajka po naredbi lekara Hitne pomoci morao da prekine gladovanje.

Predstavnike borackih udruzenja, RVI i Udruzenja dece i supruga palih boraca rata od 1990. juce je u Skupstini grada primio predsednik Gradske vlade Branislav Jovanovic i potpredsednik Skupstine grada Vladimir Domazet. Predsednik Gradske vlade Jovanovic je predlozio svim borackim udruzenjima da formiraju jedinstveni savez kako bi grad lakse mogao da im pomogne. Dogovoreno je da cetiri boracka udruzenja iz Nisa odrze zajednicku Skupstinu na kojoj ce izabrati rukovodstvo koje ce ih predstavljati u buducem savezu.

Z. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /