Utorak, 24. jun 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

JUL kupuje 49 odsto Studija B?

Moskva. - Posredstvom jedne privatne ruske televizije, JUL se sprema da kupi 49 odsto vlasnistva Studija B, saznaje "Nasa Borba" u dobro obavestenim poslovnim krugovima u Moskvi. Iza posla, najverovatnije, stoji Bogoljub Karic, koji ima dobre poslovne, politicke i prijateljske veze u Moskvi. Novac kojim bi Studio B bio kupljen verovatno i potice od onog koji je tokom poslednjih pet godina, tajnim kanalima, iznesen iz Jugoslavije.

Predsednik Ruske televizije NTV, preko koje bi bio obavljen taj posao, dolazio je nedavno u Beograd, razgovarao o mogucnosti kupovine sa gradonacelnikom Beograda Zoranom Djindjicem, predsednikom Upravnog odbora Studija B Milanom Bozicem i direktorom STB Zoranom Ostojicem i bio vrlo zainteresovan da kupi deo ove televizije. "To bi bilo prvi put da NTV kupuje nesto van Rusije, navodi nas izvor", koji podseca da "kvalitet novca u Rusiji nije onakav kakav je u zapadnoevropskim zemljama".

Procenjuje se da i stalni napadi koji stizu na racun studija B od strane rezima, ali i od nekih opozicionih stranaka sluze istoj svrsi - "snizavanju cene" Studija B, kako bi kupac mogao da prodje sto jeftinije.

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /