Utorak, 24. jun 1997.

IZ KOMISIJE ZA JU-PROGRAM ISTOCANIMA JUCE STIGLA VEST DA JE NAPRAVLJENA LISTA ZA DODELU STANOVA

Ako lista bude "namestena" trazice azil u nekoj od ambasada

Deca se moraju negde oprati:
Kupanje na cesmi u parku
FOTO: D. Milosevic

Beograd. - Sa nadom i strepnjom grupa Istocana je juce popodne otisla na poziv Redzepa Hodze u Saveznu vladu, posto im je obecao da ce im konacno reci imena onih koji su dobili stanove iz Ju-programa. Delegacija Istocana razgovarala je sa Redzepom Hodzom i juce pre podne, nakon cega je Komisija za Ju-program zasedala i uporedjivala nova i stara dokumenta.

Istocani koji vec 20 dana protestuju u Beogradu bili su posle prvog razgovora sa Hodzom nezadovoljni jer nije ispunjen njihov osnovni zahtev - da se radi ispitivanja slucaja na Kosovo posalje nezavisna Komisija koju bi sacinjavali sasvim novi ljudi. Osim toga i veoma su zabrinuti otisli na sastanak u saveznu Komisiju za Ju-program, posto su culi kako se lista za dodelu stanova nije menjala i da oni ipak nece dobiti stanove.

Delegacija zena iz Istoka juce je posetila i Aleksandra Vulina, portparola JUL-a, koji je bio na Kosovu, i koji im je saopstio da je zaprepascen nezainteresovanoscu odgovornih na Kosovu za problem Istocana. One su Vulinu saopstile da ce do srede cekati resenje i slusati obecanja, a da ce posle toga zatrazice azil u nekoj od ambasada.

Prvi rodjendan

Milan Sedlarevic proslavice svoj prvi rodjendan danas u Pionirskom parku. Njegova majka Jovana, uzdrzavajuci suze kaze da Milan za svoj prvi rodjendan od nje nece dobiti ni igracku. Malo radosti za vec bolesnu i iscrpljenu decu grupe Srba iz Istoka unela je jucerasnja poseta Zooloskom vrtu. Posle malo sredjivanja i "umivanja" na cesmi u parku, poskakujuci od radosti, "klinci" su posli ka Kalemegdanu, dok su roditelji u isto vreme krenuli da cuju odluku Komisije za dodelu stanova.

T. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /