Sreda, 25. jun 1997.

SUKOB DVE STRUJE RAZJEDINIO CLANSTVO SPO U VRANJU

Smenjen predsednik Opstinskog odbora

Vranje. - Posle subotnjeg boravka Bogoljuba Pejcica, republickog poslanika SPO, Opstinskom i Okruznom odboru ove stranke u Vranju, nije doslo do smirivanja sukoba izmedju dve politicke struje unutar ove opozicione partije, cemu kao potvrda moze da bude i preksinocni sastanak Opstinskog odbora SPO na kojem je smenjena Jovanka Mihajlovic, prvi covek Opstinskog odbora.

Prema izvoru "Nase Borbe", sastanku Opstinskog odbora SPO od 22 prisustvovalo je 13 clanova, od kojih je sedam glasalo za smenu dosadasnjeg predsednika. Prema istom izvoru, jedna od tacaka dnevnog reda bila je i pitanje poverenja dosadasnjem predsedniku stranke u Vranju.

Na insistiranje Miroslava Nesica, clana Opstinskog odbora, na dnevni red je kao prva tacka uvrsceno glasanje o poverenju Jovanki Mihajlovic, uz njegovo obrazlozenje da je taj predlog "stavio na dnevni red jos na prethodnom sastanku, pre sedam dana". Sa sedam glasova "za" promenjen je dnevni red, uz Nesicevo obrazlozenje "da kada nesto ne ide kako valja, treba da se postavi pitanje poverenja prvom coveku Odbora. Korisno bi po SPO u Vranju bilo da Odbor preuzme neko neopterecen celokupnom situacijom", rekao je Nesic, pitajuci se pri tom, kako da to u Vranju boravi poslanik Bogoljub Pejcic, a da o tome nije obavesten predsednik Okruznog odbora stranke advokat Sreten Nesic, inace njegov otac.

Sacekajte konferenciju za stampu

Od Miroslava Nesica nismo mogli da dobijemo potvrdu da li je on novi predsednik SPO za Vranje. Umesto toga on je rekao: "Dogovorili smo se da za sada nema nikakvih informacija za novinare. Tokom nedelje odrzacemo konferenciju za stampu, na kojoj cemo sve razjasniti. Dotle apelujem na vase strpljenje."

Prema informacijama koje je novinar "Nase Borbe" dobio u razgovoru sa clanovima OO SPO, koji su prisustvovali ovom sastanku, sve se odvijalo u naelektrisanoj atmosferi, tako da je moglo da dodje i do fizickog obracuna.

U diskusiji je ucestvovao i jedan od zagovornika za smenu aktuelnog predsednika, odbornik u Skupstini opstine Vranje Toma Vlainac. On je naglasio "da svaciji rad treba preispitivati i tu ne treba da bude nikakvih nelogicnosti". On je priznao da u Odboru postoje dve struje, tako da su, kako je rekao, "potrebna kadrovska ciscenja". Apelovao je na predsednicu Mihajlovic da prihvati da se po hitnom postupku raspravlja o njenom poverenju.

U atmosferi medjusobnog optuzivanja za razne politicke probleme, Jovanka Mihajlovic je napustila sastanak, a za njom su izasli i clanovi Odbora Sasa Stojkovic i Radoman Iric, portparol stranke i odbornik u SO Vranje. Posle toga je Miroslav Nesic, prema nezvanicnim informacijama, glasovima onih koji su ostali na sastanku, izabran za predsednika OO SPO Vranje.

Za imenovanje novog predsednika stranke u Vranju, kako je potvrdjeno novinaru "Nase Borbe", od deset prisutnih clanova Opstinskog odbora glasalo je sedam, a sastanku je, nakon napustanja Jovanke Mihajlovic, predsedavala Leposava Gagovic.

V. Ristic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /