Sreda, 25. jun 1997.

SOCIJALDEMOKRATIJA PRIPREMA IZBORNU SKUPSTINU ZA 12. JUL

Karic nije clan stranke, ali su mu vrata otvorena

"Njegova korporacija je pod zestokim pritiskom, ali ne mogu da tvrdim da to ima veze s najavama njegovog politickog angazmana", kaze Dusan Janjic, predsednik privremenog rukovodstva SD

- Mi smo mislili da cemo moci da odrzimo Izbornu skupstinu nesto kasnije, ali razvoj stranacke infrastrukture ide vrlo brzo, pa smo morali pre nedelju dana da napravimo privremeno rukovodstvo partije, koje broji 29 ljudi i ciji sam ja predsednik. Mi cemo na Izbornoj skupstini imati vise od 300 delegata i najmanje dva kandidata za predsednika stranke. Opstinski i regionalni odbori ce dati svoje kandidate, a Odbor za pripremu kongresa ce te predloge sabrati i dati predlog Izbornoj konferenciji. Predloge cemo utvrditi cetiri dana pre te konferencije, rekao je Janjic.

Na pitanje da li ce Bogoljub Karic, predsednik BK Kompanije biti kandidat za predsednika Socijaldemokratije, kako je ranije bilo najavljivano, Janjic precizira da je samo postojala zelja Inicijativnog odbora da Karic bude kandidat, ali da "on, za sada, nije clan stranke, pa ne moze da bude ni kandidat za predsednika".

- Njegova uloga je do sada bila sledeca - on je bio jedan od inicijatora osnivanja stranke i pomagao je najuzi tim koji je radio. Pomoc je bila uglavnom logisticka. Nije davao nikakav novac, vec je obezbedio poslovni prostor, faks- masine, telefone. To da ne bude clan stranke je njegova odluka, a sto se nas tice, njemu su vrata otvorena. Ono sto ja znam, to je da je njegova korporacija sada pod zestokim pritiskom, u smislu iscrpljivanja preko raznih sudskih procesa, blokiranja racuna, potpuno nenormalnih uslova poslovanja. Da li to ima neke veze sa najavama njegovog politickog angazmana, ne mogu da tvrdim - kaze Janjic.

Sto se tice Karica kao eventualnog kandidata za predsednicke izbore u Srbiji, Janjic objasnjava da se u SD verovalo da bi Bogoljub Karic, "uz odgovarajuci rad, bio kandidat prihvatljiv za sve". Janjic je, medjutim, naglasio da se o kandidatima za predsednika Srbije moze govoriti tek kada se raspisu izbori.

D. B. - V.R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /