Sreda, 25. jun 1997.

RATNI VOJNI INVALIDI SUTRA PROTESTUJU U BEOGRADU

Na ulici dok se ne ispune svi zahtevi

Danas su za nadlezne "nevidljivi":
Ratni vojni invalidi

Beograd. - Sutrasnji javni protest ratnih vojnih invalida Srbije i porodica palih boraca koji pocinje sutra u devet casova ispred prostorija udruzenja a nastavlja se ispred Savezne skupstine, trajace sve do ispunjenja njihovih zahteva: Resavanje stambenih problema, zaposljavanja, besplatna zdravstvena zastita (posebno u nabavci ortopedskih pomagala), redovna dinamika isplate invalidnina iI naknada kao i skidanje informativnog mraka na RTS kada su invalidi u pitanju, receno je juce na konfenciji za stampu republickog Udruzenja ratnih vojnih invalida.

U Srbiji zivi oko 3000 invalida, ucesnika poslednjeg rata a bar toliko je i porodica palih boraca: Sa tom cinjenicom su sigurno upoznati i Slobodan Milosevic, Zoran Lilic, i Momcilo Perisic, kojima su invalidi poslali pisma sa zeljom da se svojim autoritetom zaloze kod nadleznih ministarstava za hitno resavanje njihovih problema.

Strajk gladju sedmorice beogradskih i trojice niskih invalida traje vec devet dana.

- Taj licni protest prerasta u masovni javni, jer je sve vece nezadovoljstvo nasih clanova iz opstinskih udruzenja koji prete masovnom blokadom republickih saobracajnica, rekao je Sasa Dujovic, predsednik Odbora protesta.

- Republicka vlast nas laze, u razgovorima jedno obeca a posle kada to treba i sprovesti poziva se na preporuke i sugestije. Republicki zakon o ratnim invalidima jos nije donet dok bi savezni trebao na jesen da udje u skupstinsku proceduru, istakao je Radisa Milivojevic, predsednik udruzenja. On je ocenio uspesnim, prekjucerasnje razgovore sa Maksimom Koracem,zamenikom saveznog Ministra za rad i boracka pitanja i Vojislavom Gazivodom, nacelnikom Vojnog pravobranilastva.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /