Sreda, 25. jun 1997.

SKORO MESEC DANA BORAVKA ISTOCANA U BEOGRADU

Iz Beograda nikud bez stambenog resenja

Beograd. - Grupu zena iz Istoka juce je, posle nekoliko bezuspesnih zahteva za prijemom, najzad primila Bratislava Morina, republicki ministar za brigu o porodici i prema recima Lidije Asanin, saslusala je i obecala pomoc u hrani, odeci i novcu.

Istocani, koji su postali nepoverljivi prema raznovrsnim obecanjima u Beogradu, ipak su juce popodne dobili mleko i odecu za decu, a na obecani novac, receno im je, morace da pricekaju. Morina im je, naime obecala po 1000 dinara za svako dete i 1400 dinara za svakog odraslog.

Juce su nevoljnici iz Istoka sa nevericom pricali o odluci Komisije za Ju program, koja je dodelila pet kredita porodicama koje vec 23 dana protestuju u Pionirskom parku. Iako se svi zaricu da iz Beogarda nece otici bez dokumenata, kako oni kazu "zele sve crno na belo, jer im je dosta laznih obecanja. Vecina njih tvrdi da iz Beograda nece otici dok ne dobiju resenja za stanove.

Rodjendan i rodjenje

Mali Milan Sedlarevic, koji je juce proslavio svoj rodjendan u parku, "oduvao" je jednu svecicu sa torte uz pomoc starijeg brata Milosa. Beogradjani su mu juce poklonili nekoliko torti i igracaka.

Olivera Milacic juce je dobila devojcicu. Iz Ginekolosko-akuserske klinike iz Visegradske dobili smo obavestenje da se beba i majka osecaju dobro.

T. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /