Sreda, 25. jun 1997.

PREMA SAOPSTENJU KOSOVSKOG SEKRETARIJATA ZA INFORMACIJE

Predsednik Srbije danas na Kosovu

Za pet casova srpski predsednik ce posetiti Pristinu, Gnjilane, Prizren i Pec i u svim tim gradovima ce se obratiti gradjanima i obici brojna preduzeca i ustanove. "Svi dogadjaji otvoreni za novinare, osim sastanka u Kosovskom okrugu, u hotelu 'Metohija' u Peci" - navodi se u saopstenju

Pristina, Beta. - Predsednik Srbije Slobodan Milosevic posetice danas Kosovo, i u Pristini, na glavnom trgu, u 11.20 sati se obratiti gradjanima, saopstio je juce Sekretarijat za informacije Kosova. Milosevic je poslednji put boravio na Kosovu pre godinu dana, kada je nakratko posetio Trepcu.

Kako je najavljeno, Milosevic ce posetiti i Gnjilane, Prizren i Pec. Ocekuje se da ce avion predsednika Srbije sleteti na pristinski aerodrom Slatina u 10.30 sati. Programom posete predvidjeno je da Milosevic najpre poseti Kosovski okrug u 11.00 sati, a gradjanima se obrati u 11.20 u centru Pristine, kod spomenika. Milosevicev govor treba da traje 20 minuta.

Posle toga, predsednik Srbije treba da poseti Univerzitetsko naselje u Pristini, a zatim ode u Gnjilane. U 12.25 je predvidjeno da se Milosevic obrati gradjanima u Gnjilanu, a potom poseti preduzeca Jugoterm i IBG. U 13.20 je predvidjen njegov odlazak za Prizren, preko Strpca, istocno od Prizrena. Potom, u 14.30 treba da poseti manastir Sveti arhandjeli u Prizrenu i tamo se ponovo obrati gradjanima.

Posle posete preduzecu "Progres" u Prizrenu, Milosevic bi trebalo da ode u Pec i tamo u hotelu "Metohija" razgovara sa lokalnim rukovodstvom. Za 16.40 je predvidjeno da se Milosevic obrati gradjanima u centru Peci. Zavrsetak Milosevicevog boravka na Kosovu predvidjen je za 17. casova, kada treba avionom da otputuje u Beograd.

U obavestenju Kosovskog okruga povodom Miloseviceve posete stoji opaska da su "svi dogadjaji otvoreni za novinare, osim sastanka u Kosovskom okrugu, u hotelu 'Metohija', u Peci". "Te dogadjaje prate samo Tanjug, RTS i fotoreporter 'Jedinstva'", navodi se u tom obavestenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /