Sreda, 25. jun 1997.

NARODNA STRANKA OCEKUJE PODRSKU PROGRESIVNOG KRILA DPS

Rezolucijom protiv Miloseviceve kandidature

Oni koji su glasali protiv Miloseviceve kandidature imaju jos jednu sansu - da podrze Rezoluciju koju je demokratska opozicija ponudila parlamentu, smatra Dragan Soc, potpredsednik NS (Kilibardine)

Podgorica. - Progresivna koncepcija u DPS-u, koju je na Glavnom odboru nadjacala Bulatoviceva, odnosno Miloseviceva koncepcija, ima jos jednu sansu, ako bude sposobna da je iskoristi. Ta sansa je Rezolucija o neprihvatanju kandidature Slobodana Milosevica za predsjednika SRJ, koju je demokratska parlamentarna opozicija ponudila Skupstini. Dakle, hitno treba otvoriti raspravu u Skupstini, s nadom da ce Skupstina prihvatiti tu Rezoluciju - izjavio je juce Dragan Soc, potpredsjednik Kilibardine Narodne stranke.

Sve progresivne snage u Crnoj Gori, koje predstavlja demokratska opozicija, kao i one koje se na drugaciji nacin iskazuju, kao i demokratska javnost na jugoslovenskim i sirim prostorima, pozdravila bi takav stav Skupstine, ocenio je Soc na konferenciji za novinare i dodao: "time bi progresivna orijentacija DPS-a dobila jak oslonac, koji bi istakao cinjenicu da DPS, kao vladajuca partija, odnosno Glavni odbor, koji je dao povjerenje Milosevicu, ne predstavlja ni svoje clanstvo, a kamoli Crnu Goru kao cjelinu. Usvajanje Rezolucije podiglo bi politicki ugled Crne Gore kao republike koja preko svojih skupstinskih predstavnika zakljucuje da se sa Slobodanom Milosevicem na celu ne moze uci u medjunarodnu zajednicu".

Soc je upozorio reformsku struju u DPS-u da bi svako njihovo dalje unutarpartijsko taktiziranje bilo veoma opasno, a da je njihova velika zabluda da mogu dobiti bitku u Crnoj Gori sa Milosevicem na celu Jugoslavije. Potpredsjednik Narodne stranke najavio je da ce sada biti pojacan politicki pritisak na predsjednika crnogorskog parlamenta Svetozara Marovica da hitno zakaze sjednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Rezoluciji koju je ponudila demokratska parlamentarna opozicija.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /