Subota, 3. maj 1997.

VOJISLAV KOSTUNICA, PREDSEDNIK DSS

Izraz Milosevicevog kolebanja

Beograd. - Izjava Ratka Markovica pokazuje da je funkcija predsednika Srbije za Milosevica prihvatljivija, iako postoji mogucnost da izgubi izbore, buduci da Republika Srbija za razliku od savezne drzave - postoji, rekao je Vojislav Kostunica, predsednik Demokratske stranke Srbije na konferenciji za novinare.

Prema njegovim recima, Markoviceva izjava nije ni neocekivana ni neobicna, vec je izraz Milosevicevog kolebanja o narednim potezima, s obzirom na krizu u SPS i federaciji.

- Ukoliko Markovic nastoji da dokaze da Milosevic nije ni izabran 92. godine jer mu nije istekao mandat, da li to znaci da on nije ni odgovoran za sve ono sto se desavalo od 90. do 92. - postavio je pitanje predsednik DSS. Iz Markoviceve izjave se, kako ocenjuje predsednik DSS, moze uociti i najava da ce socijalisti sa svojom "napabircenom vecinom" u Skupstini Srbije jednostrano promeniti izborni zakon. Potpredsednik Vlade je, naime, izjavio da se zalaze za proporcionalni izborni sistem sa vecim brojem izbornih jedinica.

- Ukoliko bi to bilo ostvareno, za ocekivati je da bi socijalisti Srbiju podelili na 70 do 80 izbornih jedinica, a time se ne bi, kako je rekao Markovic, spojile prednosti proporcionalnog i vecinskog izbornog sistema, vec bi bio ustolicen prljavi, kvaziproporcionalni sistem - ocenio je Kostunica.

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /