Subota, 3. maj 1997.

RAJKO BOBOT, DIREKTOR PODGORICKE ASI

Tuzba protiv direktora DPS i "Politike" i njenog dopisnika

Podgorica, Montena-faks. - Rajko Bobot, direktor podgoricke firme ASI, koja je, prije nekoliko dana "prokazana" izjavama predsjednika Crne Gore Momira Bulatovica, odnosno pismom koje je, u predsjednikovo ime, proslijedio Dragisa Pesic, poslovni direktor Demokratske partije socijalista, najavio je sudski proces zbog - kako istice - "iznosenja u javnost apsolutno neistinitih podataka" o toj firmi. Bobot je posebno iritiran cinjenicom da je sporno pismo objavila beogradska "Politika", u broju od 26. aprila.

"Otkud pravo da se tako raspravlja o nasoj firmi i njenom poslovanju? U koje se to vrijeme vracamo? Da li je ovo partijska ili pravna drzava?" - ljutito pita Rajko Bobot, naglasavajuci da ce protiv toga "najenergicnije protestovati i zahtijevati sudsku zastitu".

Bobot kaze da je, u ime ASI-ja, ovlascen advokat Rajko Danilovic da "zbog nanijete moralne i materijalne stete i iznosenja laznih podataka" tuzi Dragisu Pesica, poslovnog direktora DPS-a, zatim dopisnika "Politike" Dragomira Becirovica i njegovu redakciju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /