Subota, 3. maj 1997.

IZOSTAO NAJAVLJENI GOVOR GENERALNOG SEKRETARA SPS

Uranak zavrsen pre vremena zbog fudbalske utakmice posle koje je nastala - opsta tuca navijaca

Smederevo. - Na prvomajskom uranku u Smederevu, koji je u organizaciji "Sartida a.d.", "Zelvoza" i "Laste" organizovan na Jugovu, izletistu Smederevaca, pored trideset hiljada gostiju bila je i Gorica Gajevic, generalni sekretar Socijalisticke partije Srbije sa Duskom Matkovicem, generalnim direktorom "Sartida a.d.". Posto je najavljeno da ce Gorica Gajevic govoriti na prvomajskom uranku to su ekipe RTS, dopisnici saveznih listova kao i novinari lokalnih medija, posto je stigla, pozurili da uzmu izjavu. Kako je G. Gajevic, iza pozornice, govorila nepunih pola minuta novinaru Radio Smedereva (sto je odmah emitovano) to su ostali izjavu prepisivali iz radio programa. Generalni sekretar SPS je tom prigodom rekla da vladajuca partija podrzava prvomajske uranke koje su tradicionalno organizovali socijalisti i da ce Socijalisticka partija i ubuduce priredjivati prvomajske uranke. Potom je otisla u hotel.

Polovinu smederevskog zivlja okupljenog na Jugovu pozdravio je Stanimir Trailovic, predsednik Sindikata "Sartida a.d.".

Najvece smederevske fabrike "Sartid" i "Zelvoz" su svojim radnicima podelili oko 30 hiljada bonova za dorucak na uranku dok je "Lasta" besplatno prevezla sve koji su se uputili na uranak da bi videli sportski i kulturno zabavni program. Uranak je poceo oko sedam casova izjutra (ranijih godina je pocinjao oko ponoci) a zavrsio oko 16 casova kada su navijaci otisli na fudbalsku utakmicu starih rivala "Sartid"-"Radnicki" iz Kragujevca. Radnici "Sartida" imali su besplatnu ulaznicu.

Na prosloj utakmici u gostima navijaci "Sartida" su dobili batine i zavrsili u kragujevackoj bolnici. Tada su Kragujevcani zapoceli kavgu. Bokserski mec navijaca ponovio se i u Smederevu sa drugacijim ishodom. Ovog puta su izgleda Smederevci ucinili prvi korak. Smederevski Medicinski centar nije imao dovoljno vozila da odjednom preveze povredjene. Dva navijaca su prebacena u Beograd dok je desetorici ukazana pomoc u Smederevu. Utakmica je zavrsena neresenim rezultatom. Na psihijatrijsko odeljenje smesten je i jedan Kraljevcanin koji je u smederevskom naselju Babin razboj, u blizini izletista Jugovo, praznik rada proslavljao tako sto je nag setao ulicama.

M. S. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /