Subota, 3. maj 1997.

ZAJECAR

Policija zabranila proslavu

Zajecar. - Ovogodisnji radnicki praznik Prvi maj, radnici organizovani u sindikatu "Nezavisnost" u Zajecaru, i pored velike zelje, nisu mogli da proslave. U tome ih je onemogucio SUP u Zajecaru koji im je usmeno saopstio da im to nije dozvoljeno. Radnici su zabranu, kako rece jedan od nasih sagovornika, doziveli bas kao u vreme "nenarodnih rezima", kada je policija zabranjivala radnicke skupove, koji su bili organizovani od strane Komunisticke partije.

- Kako je to zakonom predvidjeno mi smo 30. aprila pismeno prijavili odrzavanje proslave Prvog maja, u centru Zajecara, za sve radnike clanove sindikata "Nezavisnost", ali i za druge radnike. Napisali smo da ce biti prisutno oko 150 radnika, da ce nasi ljudi organizovati obezbedjenje i da za odrzavanje javnog reda i mira mi odgovaramo - rekao je na konferenciji za novinare Predrag Djordjevic Drasko, poverenik "Nezavisnosti" za Timocku krajinu.

A onda me je, kaze Djordjevic, 30. aprila, pozvao komandir stanice policije SUP-a Zajecar Nenad Ostroglavic i saopstio mi je da je skup zabranjen. Objasnio mi je da postoji mogucnost da se skupu pridruze neke politicke partije i da se time ugrozi javni red i mir u vecem obimu. Zatrazio sam mu pismeno resenje, ali je on odgovorio da ga nece biti, rekao je novinarima Djordjevic. Skup nije odrzan, ali je zato Skupstina opstine organizovala piknik na obliznjoj Kraljevici, a Omladinski savet rok koncerat. Bas kako dolikuje radnickom prazniku.

D. Vitomirovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /