Nedeljna, 4. maj 1997.

RTSPS na uranku

Kasandru za predsednika!

Poruka policajca Ratka Markovica glasi: "Ako lice nije bilo ni izabrano, onda se moze protumaciti da je potrosilo vreme na koje nije bilo izabrano". Specijalnim zakonom (TV Lex Serialisom) iz primene gore pomenute odredbe bice izuzeta Kasandra za koju nema nikakvih prepreka da ucestvuje na Buducim Ekstremno Postenim I Fer Izborima Za Trecu Epizodu Slobodana Milosevica...

Pise: Petar Lukovic

Da li je Gorica Gajevic popularnija od Kasandre? Zar Alfonso Aroka, Kasandrin deda, nije clan SPS? Hoce li Dorinda zavesti Ivicu Dacica kojeg su u porodilistu zamenili za Gorana Percevica cija je karijera, kako biva, pocela u omladinskom cirkusu? Moze li Slobodan Milosevic da racuna na podrsku Andreine, Kasandrine majke, koja je umrla na samrti a da nije dozivela Treci Uzastopni Mandat (TUM) svog Idola? Sme li Miloseviceva supruga iz prvog braka, dr Mira, da razocara Gemu, Kasandrinu tetku koja je jos u Venecueli isla na prvomajske uranke da bi u Komuni videla Milorada Vucelica?

Na sva ova pitanja odgovorio nam je TV "Dnevnik" realizovan 1. maja: jeste, Gorica je popularnija od Kasandre; oni CD-Rom-gradjani koji su uranili da bi stigli na Uranak, mogli su da cuju kako Gajeviceva znacajno odvaljuje da je "prvomajski praznik deo SPS-tradicije" jer su, kao, SPS-ideje duboko sacuvane u rostilju, satri, Venecueli i ostalim dzipsi-institucijama Nomadskog Nacina Zivota.

Sto se Dorinde tice, situacija je kompleksna; ne, Dorinda nece zavesti Ivicu Dacica koji je prvo krenuo na uranak, onda je telefonom zamolio uranak da dodje k njemu, a na pitanje naivnog TV-reportera ("Krsi li Slobodan Milosevic srpski Ustav ako se treci put kandiduje za predsednika drzave zvane Kasandra?"), Ivica u obliku Marice odgovorio je da "ne zna", nema on pojma, nije odavde, bas je danas sa svojim fudbalskim timom ("Palilulac") bio na sportskom uranku, ne, Ivica nije cuo da je potpredsednik Policijske Akademije Ratko Markovic izjavio kako "Slobodan Milosevic moze da se kandiduje treci put", ne zna Ivica, to je licno Ratkovo policijsko misljenje, sto se Dacica personalno tice - Ustav je odavno u ofsajdu, uostalom, zbog cega Predsednik Milosevic (PM) ne bi mogao da otera sve u PM ako to od njega trazi Kasandra?

Dao je TV "Dnevnik" razresenje odgonetke na Lik & Delo Milorada Vucelica, najnovijeg SPS potpredsednika, ustolicenog bas oko Uskrsa ("Vucelic voskrese!", "Vaistinu voskrese!"); slikom & kubanskom cigarom od pola metra, Milorad se pojavio u "Dnevniku", jer je tog 1. maja morao da ustane jako rano da bi sustigao uranak ("Jebo me uranak", citat iz izvora bliskih Vucelicu, izvora Koji Zele Da Ostanu Anonimni Da Ih Ne Bi Gonila Rada Milentijevic); pred RTSPS fokusom, Milorad je izjavio da je njegova (SPS) partija uvek bila na strani "radnika, penzionera, djaka, Ignjacija, studenata, lezbijki, invalida, Prvog maja, partizana, zvezde, radnickog a narocito Predsednika Milosevica koji je Alfonsov rodjeni ujak, odnosno Kasandrin teca od strica".

Milorad je dodao da je povecanje Kasandrinog standarda prioritetan zadatak SPS ("Verujem da ce vec naredne epizode oznaciti kraj ekonomskog usporavanja i da ce Kasandra moci da zivi samo od svog rada i znanja"), sto je vec sledecim kadrom potvrdio Ignjaciov ljubavnik Ratko Krsmanovic, koji van cirkusa honorarno tezgari kao predsednik Jugoslovenskog Odbora Saveza Komunista - Pokreta Za Venecuelanske TV Serije (JOSK-PZVTVS); govoreci na spanskom jeziku s neprimetnim levicarskim akcentom, Ratko je izjavio da "desnica projektuje najsurovije najamne odnose cija je prva zrtva Kasandra". U njenu cast 1. maja, na otvorenom uranku u zatvorenom prostoru, odrzana je Konvencija jugoslovenskih komunista, sto je RTSPS uslikala sirokim kadrovima kako bi u ekran stale sve crvene zastave, erektivno vidljive u dnu satre. Ivica Dacic, specijalni gost Konvencije, izveo je spektakularnu tacku gutanja vatre zbog cega je bio nagradjen freneticnim aplauzom; Ratko Krsmanovic skakao je s trapeza u lavor pun severnokorejskih zastavica, dok je Milorad Vucelic gurao tompus u celjusti lava dok ovaj spava. Kako izvestava Tanjug, a prenosi RTSPS, "jugoslovenski komunisti imaju razloga, da posle patnji i teskoca kroz koje je prosla Kasandra, ukazu na potrebu za odlucnim otporom svim pokusajima rasparcavanja Kasandrine zajednice" a u interesu "seksualnog razvoja, polnog zajednistva, erotske solidarnosti i politike mira u TV seriji kojoj je nemerljiv doprinos dao predsednik Srbije Slobodan Milosevic - Alfonso".

Nakon sto je za svega 93 minuta obisao Sve Uranke U Srbiji (SUUS), TV "Dnevnik" se vratio Gorucim Temama (GT): za one koji "Dnevnik" nisu pratili od pocetka, ponovo je emitovana izjava policijskog narednika dr Ratka Markovica koju valja procitati da bi se urezala u pamcenje: "Ako lice nije potrosilo vreme na koje je bilo izabrano, onda se moze protumaciti kao i da nije bilo izabrano".

Sesto culo srpske logike savetuje da se Ratko cita naopako: "Ako lice nije bilo ni izabrano, onda se moze protumaciti da je potrosilo vreme na koje nije bilo izabrano". Ova ce se odredba, pojasnio je narednik, demokratski odnositi na tzv. predsednicke kandidate poput Vuka Draskovica & Bogoljuba K, ali ce specijalnim zakonom (TV Lex Serialisom) iz primene gore pomenute odredbe biti izuzeta Kasandra za koju nema nikakvih prepreka da ucestvuje na Buducim Ekstremno Postenim I Fer Izborima Za Trecu Epizodu Slobodana Milosevica (BEPIFIZTESM).

Konacno, negde oko vremenske prognoze, kikotanje voditelja "Dnevnika" najavilo je Stranacku hroniku: SPO krece u samostalnu kampanju (ha-ha, smeje se Komrakov), koalicija "Vojvodina" tesko optuzuje Vesnu Pesic (ho-ho, grohotom ce Spomenka Jovic), Draskoviceva partija tvrdi da je bila ucenjena od demokrata (hi-hi, pada sa stolice Lildz Milanovic), Djindjic kaze da SPO napusta "Zajedno" (hu-hu, valja se po podu Dragoljub Milanovic), lideri DS & NSS razgovarali o predsednickom kandidatu (he-he, keze se kamermani), DS donela odluku o pocetku svoje izborne kampanje (ju-ju, podvriskuje dezurni vatrogasac)... konacno, Kasandra je podrzala predlog Srpske radikalne stranke da se predsednicka kandidatura umesto sa 10.000 potpisa potkrepi sa sto hiljada njenih razglednica.

Bio je to, dragi gledaoci, prvomajski TV "Dnevnik", zelimo vam srecan uranak i ne zaboravite - predsednik Milosevic moze ponovo da se kandiduje!

Hasta la vista, Kasandra!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /