Ponedeljak, 5. maj 1997.

PISMO SKUPSTINE SREMSKO-BARANJSKE OBLASTI GENERALNOM SEKRETARU UN

Ponistiti aprilske izbore

Poslanici odlucili da Skupstina radi do konstituisanja novih organa vlasti

Beograd, FoNet. - Skupstina Srpske oblasti istocna Slavonija, Baranja i zapadni Srem uputila je u subotu, na predlog predsednika Oblasti Gorana Hadzica, pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Kofiju Ananu, u kome trazi da se izbori u toj oblasti poniste, odnosno ponovo odrze, zbog izbornih neregularnosti.

Kako prenose beogradski mediji, na subotnjem zasedanju u Vukovaru, poslanici Skupstine nisu prihvatili pismo administratora UN Zaka Klajna, u kome je on trazio da Skupstina 1. maja prestane s radom. Umesto toga, poslanici su odlucili da Skupstina radi do konstituisanja novih organa vlasti, na osnovu rezultata aprilskih izbora. Ti organi treba da budu konstituisani u roku od 30 dana od 30. aprila, kad je administrator Klajn potvrdio izborne rezultate.

Uz formiranje opstinskih skupstina i gradskih veca, u narednih mesec dana, prema Erdutskom sporazumu, treba da se konstituise i Savet srpskih opstina. Lider Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirovic smatra da taj Savet treba sto pre formirati, dok je Goran Hadzic zastupao stav da sa tim ne treba zuriti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /