Ponedeljak, 5. maj 1997.

CENTRALNA OTADZBINSKA UPRAVA SRPSKE RADIKALNE STRANKE JUCE ODLUCILA

Seselj - kandidat za predsednika Srbije

U diskusiji koja je prethodila javnom glasanju, nijedan od sto jednog delegata koliko Centralna uprava ima, nije imao primedbe na izbor lidera stranke za predsednickog kandidata, niti je ijedan opstinski odbor predlozio protivkandidata

Beograd. - Vojislav Seselj ce biti kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije na predstojecim izborima - jednoglasno je juce odlucila Centralna otadzbinska uprava (COU) ove politicke partije.

Zahvaljujuci na ukazanom poverenju, "koje predstavlja i ogromnu obavezu", Seselj je istakao da je SRS jedina partija u "srpskim zemljama" koja uvek "govori kako misli i radi kako govori".

- Sazreli su uslovi da zaista pobedimo. Srbija nema vise pred sobom razlicite varijante, ostali su joj samo srpski radikali i Srbija to oseca. Mi smo jedina partija koja ima gotov kabinet koji bi vodio Srbiju, a ne nesposobne ljude koji zrtvuju principe radi materijalne koristi, kao nasi konkurenti - rekao je Seselj i najavio da ce se SRS spremati za republicke, ali zalagati i za ponovljene savezne i lokalne izbore.

O KONKURENCIJI

Panic i Covic - kriminalci i lopuze

- Milan Panic i Nebojsa Covic bice samo tezak balast za koaliciju "Zajedno " ako im se pridruze. Oni su notorni kriminalci, lopuze, bez ikakvog politickog uticaja i mogu samo da doprinesu da stranka kojoj se pridruze katastrofalno izgubi - izjavio je Vojislav Seselj u razgovoru sa novinarima neposredno posle objavljivanja kandidature za predsednika Srbije.

O Bogoljubu Karicu Seselj ima dobro misljenje kao o biznismenu, ali smatra da je za pobedu na izborima potrebna potpora jake politicke stranke, a Karic to nema.

U diskusiji koja je prethodila javnom glasanju, nijedan od sto jednog delegata koliko Centralna uprava ima, nije imao primedbe na izbor lidera stranke za predsednickog kandidata, niti je ijedan opstinski odbor predlozio protivkandidata, a za govornicom se mogao cuti citav niz razloga da bas Seselj bude ne samo kandidat, vec i predsednik Srbije.

Clanovi COU su istakli da je Vojislav Seselj licnost od integriteta, sa najmanje mana, a mnogo vrlina, istinski borac za srpsko nacionalno pitanje, borac protiv kriminala i za nezavistan pravni sistem, da ga "narod hoce" , da zna da se obrati naciji i zna sta treba da radi nacija, sposoban da "ni iz cega stvori nove vrednosti", sa svim atributima vrsnog politicara, lidera i drzavnika.

Aleksandar Vucic, generalni sekretar stranke istakao je, komentarisuci same pohvale koje su radikali izgovarali o svom predsedniku, da on u svom govoru nece pevati pesmice kao sto je "drugarice posadimo cvece....", ali da je za stranku izuzetno bitno sto ce Seseljeva kandidatura biti prva zvanicna kandidatura jednog stranackog lidera.

- Tako cemo pokazati da SRS zna koga da predlozi i ko bi Srbiju najpre mogao da izvede iz krize, kao i da istaknemo kako samostalno izlazimo na izbore - rekao je Vucic, a Toma Nikolic, potpredsednik stranke, ocenio je: "Ako Seselj valja nama, a radikalsko sito je najgusce, mislim da ce valjati i celom srpskom narodu".

Radikali su najavili da ce vec od danas biti u stanju "potpune mobilizacije" svih stranackih struktura, da ce stampati plakate, specijalna izdanja novina, praviti tribine, organizovati javne nastupe i gostovanja na lokalnim medijima, a za zavrsnicu izborne kampanje predvidjeni su i mitinzi.

N. Kovacevic

"Vizionarsko" stampanje plakata

Iako je na proslonedeljnoj konferenciji za stampu objasnjeno da su plakati sa likom Vojislava Seselja i natpisom "za predsednika Srbije" odstampani pre odluke COU samo kao probni primerci kako bi se videlo likovno resenje, juce je u sali u kojoj je odrzana sednica osvanulo na hiljade "probnih primeraka".

Aleksandar Vucic je za govornicom "priznao" da je on kriv za stampanje plakata i zamolio u sali delegate da glasaju za Seselja, jer ce u suprotnom morati zbog promasenih plakata da podnese ostavku.

- Na moju primedbu zbog stampanja "probnih otisaka" u ogromnim kolicinama, Vucic mi je objasnio da ce u slucaju da bude izabran neki drugi kandidat, njegovu sliku stampati na poledjini ovih plakata - pojasnio je ceo "slucaj" predsednik SRS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /