Ponedeljak, 5. maj 1997.

CENTAR JAVNE BEZBEDNOSTI BRCKOG O POSETI GRUPE MUSLIMANA

Nenajavljena poseta izazvala revolt Brcaka

Nepoznata lica polupala stakla autobusa u kojima su se nalazili posetioci iz Federacije BiH

Brcko, FoNet. - Centar javne bezbednosti (CJB) Brckog izrazio je zaljenje zbog incidenta do kojeg je doslo 1. maja prilikom posete grupe gradjana Federacije BiH (FBiH), isticuci da poseta nije blagovremeno najavljena i da je u bitnim detaljima zaobidjena procedura, dogovorena za ovakve prilike, javlja Srna.

"Bez obzira na cinjenicu sto poseta nije blagovremeno najavljena, CJB Brckog osudjuje i zali sto je doslo do incidenta, i preduzeo je sve operativne mere i radnje na pronalazenju i identifikaciji njegovih pocinioca protiv kojih ce biti pokrenut odgovarajuci postupak za utvrdjivanje odgovornosti", kaze se u saopstenju CJB Brckog.

U saopstenju se istice da se "supervizor Robert Farand, sa dvojicom svojih zamenika, 1. maja u 10 casova sastao sa nacelnikom CJB Brckog Andrijom Bjelosevicem i saopstio da ce najverovatnije u 12.30 casova u grad doci dva autobusa gradjana FBiH, koje ce predvoditi Zlatko Lagumdzija, predsednik SDP BiH. Tom prilikom nije saopstena marsruta kretanja autobusa, niti drugi detalji posete, osim sto je receno da ce Lagumdzija sa svojim saradnicima doci na razgovor u sediste supervizora.

Gospodinu Farandu je skrenuta paznja na neophodnost potpunog postivanja dogovorene procedure prilikom organizacije poseta vecih grupa gradjana FBiH RS, te da bi ovakva, iznenadna poseta mogla izazvati revolt gradjana Brckog i nezeljene posledice". CJB saopstava da je "prilikom posete doslo do spontanog okupljanja veceg broja gradjana Brckog koji su izrazili protest i negodovanje ispred sedista supervizora. Nepoznata lica su, potom, kamenicama i jajima polupala stakla na autobusima u kojima su se nalazili posetioci iz FBiH".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /