Utorak, 6. maj 1997.

PORUKA 40 KRAGUJEVACKIH ODBORNIKA LIDERIMA KOALICIJE "ZAJEDNO"

Ne smemo prokockati poverenje gradjana

Nesporazumi se moraju ostaviti po strani - istice se u saopstenju kragujevacke grupe

Kragujevac. - "Koalicija 'Zajedno', nastala savezom SPO, DS i GSS, potvrdjena od gradjana na izborima u novembru 1996. godine, a cementirana u gradjanskom protestu zbog izborne kradje, predstavlja jedinu alternativu nedemokratskoj vlasti u Srbiji. Stranke koje cine koaliciju 'Zajedno' podredile su svoje programske osobenosti jednom, za gradjane Srbije sudbinski znacajnom, cilju - promeni nedemokratske socijalisticke vlasti. Gradjani su to prihvatili i svesrdno podrzali. Svesni te cinjenice, moramo se sto bolje pripremiti da na izborima koji slede ne izneverimo nade gradjana i Srbiji donesemo toliko zeljene promene", istice se u jucerasnjem saopstenju za javnost Odbornickog kluba koalicije "Zajedno" u Kragujevcu, koje je potpisalo 40 ovdasnjih odbornika.

U saopstenju se nadalje od vodjstva stranaka u Koaliciji "zahteva da, apsolutno postujuci postignute dogovore uvazavajuci jedni druge, a pre svega gradjane koji su nam poklonili poverenje, usmere sve snage ka obezbedjivanju uslova za prave demokratske izbore i mobilisu gradjane Srbije da svi zajedno nastavimo borbu za njenu demokratizaciju. Sve drugo mora se ostaviti po strani i ici putem koji smo zajedno vec trasirali, putem promene vlasti. Bez toga za Srbiju i njene gradjane nema perspektive. Niko nema prava da ih iz bilo kojih razloga lisi toga".

- Odbornicki klub koalicije "Zajedno" u Kragujevcu deluje kao jedna stranka. Nesporazumi i kada se jave, prevazilaze se bez ikakvih problema, jer je cilj jasan. To zahtevamo i od lidera stranaka Koalicije, jer smo svi zajedno obavezni prema gradjanima cije poverenje ni po koju cenu ne smemo da prokockamo - naglasava se na kraju saopstenja za javnost Odbornickog kluba koalicije "Zajedno" u Kragujevcu.

Predsednik ovdasnje gradske vlade Borivoje Radic na jucerasnjoj pres konferenciji u Skupstini grada izjavio je da povremeni nesporazumu izmedju stranckih lidera ne mogu da ugroze Koaliciju.

Z. Radovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /