Utorak, 6. maj 1997.

U FSJ SUMIRAJU "UTISKE" POSLE SPANACA

Otvorena francuska vrata

Beograd. - "Nasa je procena da, posle remija sa Spancima imamo realne sanse da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. Pobedom protiv Slovacke u Beogradu imamo siguran "baraz" sa jednom od drugoplasiranih ekipa, a uspeh i u Bratislavi znacio bi sasvim izvestan odlazak u Francusku. Ako se zna da smo, kod zrebanja, bili u cak cetvrtom "sesiru", da smo se nasli u veoma teskoj grupi, da smo cetiri godine bili pod sankcijama i da to vise nije ona, velika Jugoslavija - onda bi plasman u zavrsnicu predstavljao pravi podvig. Treba znati i to da je od poslednjih osam svetskih sampionata, Jugoslavija ucestvovala samo na tri - 74, 82. i 90. godine".

Ovako je generalni sekretar FSJ Branko Bulatovic ocenio poslednji mec jugoslovenske reprezentacije u kvalifikacijama za SP. On se zahvalio predstavnicima sredstava informisanja za "veliki doprinos da velika priredba na Zvezdinom stadionu uspe" i da se stvori takva atmosfera koja je pomogla "plavima" da pruze maksimum u velikoj predstavi. Zahvalnost zasluzuju i gledaoci, "bez obzira na sitnije ispade".

- Delegat utakmice Leon Valker rekao je da je organizacija meca bila dobra, ali zbog jednog bacenog upaljaca i par upaljenih petardi moracemo da platimo "sitniju" kaznu, dodao je Bulatovic.

Za susret Jugoslavija-Spanija prodato je 49.253 ulaznica, odnosno za oko 3.000 manje nego sto je stampano. Interesovanje je bilo mnogo vece ali je FSJ, zbog bezbednosti, povukao odredjeni broj karata. Medjutim, s obzirom na veliki broj besplatnih ulaznica, procenjuje se da je ovaj mec posmatralo vise od 60.000 gledalaca. Bruto prihod iznosi 2.759.550 dinara, a posle odbitka svih troskova u kasi FSJ naslo se 2.425.872 dinara.

Svajcarska firma "Nivada" odlucila je da sa 2.000 maraka nagradi najboljeg igraca minule utakmice a ta nagrada, nije tesko pogoditi, pripala je Predragu Mijatovicu.

Vec juce u kancelariju FSJ stigla su prva trebovanja za utakmicu Jugoslavija-Slovacka, koja se igra u Beogradu 8. juna. I ovog puta, najbrze je bilo Udruzenje prijatelja Crvene zvezde iz Pozarevca, koje je narucilo 120 karata. Ovu utakmicu vodice danski sudija Peter Mikelsen.

B. Karaulic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /