Utorak, 6. maj 1997.

SPANSKI KOKTEL

Djukic na klupi "po kazni"

Pre samo mesec dana brazilski trener Silva, koji sa uspehom vodi Deportivo (ne zna za poraz) otkad je zamenio Velsanina Dzona Tosaka, trazio je od predsednika Augusta Sesar Lendoira da "hitno i neizostavno" obnovi ugovor sa Miroslavom Djukicem, smatrajuci ga najvaznijim "srafom" u odbrani. Taj isti "nezamenljivi sraf" bio je u sukobu protiv Sevilje - na klupi. Trener je rekao da je sam Djukic trazio odmor posle puta u Beograd i napornog meca sa Spanijom, ali stvari stoje drugacije:

- Trener mi nista nije rekao, niti sam ja trazio odmor. To je njegovo pravo i tu nema sta da se prica. Sigurno da nije poslednji put da sam rezerva - rekao je Djukic.

Sustina problema je u cinjenici da je popularni "Djuka" vec potpisao, ili u najmanju ruku sve dogovorio, sa Valensijom ciji ce dres nositi u naredne dve godine za 100 miliona peseta (1,2 miliona maraka) po sezoni...

Mijatovic protiv Kapela

Dosad je vise gundjao Davor Suker jer ga je Fabio Kapelo menjao cesce nego Pedju Mijatovica, ali posle nedeljnog meca sa Hihonom u kome je nas reprezentativac bio zamenjen u 55. minutu pri rezultatu 1-1 protiv Kapela progovorio je i Mijatovic:

- Nije mi se dopalo sto sam zamenjen tako rano, jednostavno nisam navikao na tako nesto. Nisam bio umoran. Nije vreme za polemike, sacekacemo kraj prvenstva i osvajanje titule pa cemo sesti da razjasnimo stvari - rekao je Mijatovic.

Za to, medjutim, nece biti prilike jer Kapelo sigurno odlazi (vraca se u Milan) i Real uveliko trazi novog trenera. Na listi je 7-8 imena, najvise se zasad pominje Nemac Jup Hejkens, trener Tenerifa, ali Lorenco Sans jos nije nista odlucio.

Kamaco se vraca u Espanjol

Iako Pako Kosta vise nego korektno radi svoj posao (sedam kola bez poraza) i cupa Espanjol iz opasne zone, nema nikakve sanse da ostane na kormilu kluba. Glavnokomandujuci u Espanjolu, otac (finansijer) i sin (operativac) Lara vec su dogovorili povratak Hose Antonia Kamaca. On je proslog leta, posle tri veome uspesne sezone, napustio klub da bi trenirao Sevilju, ali je psole slabih rezultata na polovini lige smenjen.

Cuje se da je Kamaco kao jedan od uslova za povratak postavio obavezni ostanak u klubu golmana Tonija, centarhalfa Pocetina i naseg reprezentativca Branka Brnovica.

Van Gal nema pojma o Ciricu

Stampa u Barseloni i dalje tvrdi da je novi trener Barselone Luis Van Gal, dosadasnji prvi strucnjak Ajaksa. Predsednik Luis Nunjes vrda i "izludjuje" sadasnjeg trenera Bobija Robsona koji ima ugovor na jos jednu sezonu i, kako kaze, namerava da ga ispuni i da ce odavde otici "samo ako bude morao".

Nunjez, izgleda, ima neku ideju o tandemu Robson-Van Gas sa jednim od njih na klupi, a drugim u kancelariji kao "koordinatorom rada sa svim selekcijama". Ostaje da se vidi sta ce od svega biti, ali novinari koji su bili u kontaktu sa Van Galom ostalisu zaprepasceni pred cinjenicom da buduci (?) trener Barselone nije uopste obavesten da je za leto vec potpisan jedan igrac, Partizanov reprezentativac Dragan Ciric.

- Ciric? Ko je Ciric? - pitao je, navodno, Van Gal.

Medjutim, i onih 10-ak minuta koje je "Cira" proveo na terenu u mecu Jugoslavija-Spanija bili su dovoljni da mu ovde skoci rejting jer je za siru javnost nepoznat i kao takav automatski "sumnjiv".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /