Subota, 10. maj 1997.

VESNA PESIC U INTERVJUU CESKOM LISTU "PRAVO"

Srpska opozicija gubi inicijativu

Javne svadje lidera SPO i DS ostavljaju na ljude jako los utisak - rekla je predsednica Gradjanskog saveza Srbije

Prag, Beta. - Predsednica Gradjanskog saveza Srbije Vesna Pesic izjavila je da "srpska opozicija gubi inicijativu, a unutrasnja dezorganizacija, zajedno sa javnim svadjama ostavlja na ljude jako los utisak". Vesna Pesic je, u intervjuu jucerasnjem broju lista "Pravo", rekla da nije optimista kada su u pitanju sporovi dve najvece stranke u koaliciji "Zajedno", Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke, i dvojice njihovih lidera - Vuka Draskovica i Zorana Djindjica. "Pozitivan pomak je to sto su snage vladajuceg rezima i opozicija sada ipak izjednacene, medjutim, zavisice najvise od opozicije da li ce uspeti da ostavi utisak kompetentnosti", rekla je ona. Istakla je da, "ukoliko opozicija i dalje bude dezorganizovana, moze Milosevic da bude slab koliko hoce, opoziciji to nece pomoci".

Na pitanje kako zbivanja na Kosovu i sve vece nesuglasice izmedju Srbije i Crne Gore mogu da uticu na zbivanja u celoj federaciji, Vesna Pesic je rekla da centralno mesto u sporu Milosevica i crnogorskih politicara, na celu sa premijerom Milom Djukanovicem, ne zauzima pokusaj otcepljenja Crne Gore.

"Odnosi Srba i Crnogoraca su toliko familijarni da ni proglasenje samostalnosti obe republike ne bi imalo nikakav prakticni znacaj", ocenila je ona. Kosovo "ponovo sluzi Milosevicu da razbukta nacionalne strasti i lepi etikete ko je izdajica, a ko nije", rekla je Vesna Pesic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /