Subota, 10. maj 1997.

SAOPSTENJE KOLEGIJUMA BK TELEVIZIJE

Ponovo zabrana emitovanja

Ekipi inzenjera BK TV juce zabranjeno da otklone kvar na releju na Avali. To je novi pokusaj svodjenja vidljivosti BK TV na Beograd i Novi Sad BKTelevizija je od juce prakticno zabranjena u Srbiji. Program BK Televizije od preksinoc ne mogu da prate gledaoci u Nisu, Kragujevcu, Jagodini i ostalim mestima juzno od Avale. Posle kvara na radio-relejnom uredjaju na avalskom tornju ekipi inzenjera BKTelekoma, koji su tokom dana pokusali da intervenisu i otklone kvar, radnici sluzbeRTS-a koji obezbedjuju toranj zabranili su ulazak u objekat. Generalni direktor RTS-a Dragoljub Milanovic, tehnicki direktor drzavne televizije Milan Topalovic i pomocnik generalnog direktora Javnog preduzeca PTT Srbija za telekomunikacije Slobodan Radovanovic, koji mogu da daju odobrenje za ulazak, ne dozvoljavaju da se kvar otkloni.

Uzimajuci u obzir da je zabranjeno emitovanje progrma BK Televizije i u Peci, Kolegijum BK Telekoma smatra da je ovo jos jedan napad na BK Televiziju i pokusaj svodjenja njene vidljivosti samo na Beograd i Novi Sad. To je i ogranicavanje prava na slobodu informisanja gradjana Srbije.

Ovakav potez celnika javnih preduzeca je neshvatljiv, narocito posle resenja Privrednog suda u Beogradu kojim je RTS-u i PTT-u nalozeno da omoguce nesmetan rad BK Televiziji na celom podrucju, kao i uveravanja republickog premijera Mirka Marjanovica da ce svi ugovori vezani za BK TV biti postovani.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /