Subota, 10. maj 1997.

SAOPSTENJE IZVRSNOG ODBORA SRPSKOG POKRETA OTPORA KOSOVA I METOHIJE

Bez podrske Karicu

Izvrsni odbor Srpskog pokreta otpora Kosova i Metohije saopstio je nezadovoljstvo potezima koje u poslednje vreme povlace neki clanovi Predsednistva ove srpske asocijacije. U takve poteze spada i vec po drugi put (u kratkom periodu) neuspesno organizovanje srpsko-srpskog dijaloga u Decanima. Srpska opozicija je oba ova skupa ignorisala, sto je po misljenju Izvrsnog odbora Pokreta sasvim razumljivo, jer je neumesno srpsku opoziciju pozivti na dijalog o Kosovu i Metohiji i, istovremeno, tu opoziciju i njene lidere optuzivati i prozivati u medijima, kako to cine neki clanovi Predsednistva Pokreta, pod geslom: "Nas nece ni vlast ni opozicija".

Izvrsni odbor Srpskog pokreta otpora ne stoji ni iza izjava clanova Predsednistva Pokreta prema kojima ce Pokret u narednim izborima podrzati Bogoljuba Karica. Pokret, izvesno, nece stati iza te kandidature, jer je dobro znano da Karici apsolutno nista nisu uradili za Srbe na Kosovu i Metohiji (podsetimo samo na pedeset kamena temeljaca za objekte male privrede koji su i danas samo obicno kamenje, a gde su otisla drzavna sredstva data Karicima znaju samo oni).

Izvrsni odbor trazi hitno sazivanje sednice Skupstine, Glavnog odbora, Predsednistva i Izvrsnog odbora Pokreta, na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo, jer je jasno da u poslednje vreme sve odluke donose trojica, cetvorica clanova Predsednistva, za koje Izvrsni odbor smatra da su izgubili svaki kredibilitet u srpskom narodu.

Ovih dana ce delegacija Izvrsnog odbora Pokreta u Beogradu razgovarati s predstavnicima svih srpskih stranaka kojima je stalo do srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Bice razgovora i o eventualnom zajednickom izlasku na izbore, navodi se u saopstenju koje je potpisao potpredsednik Predsednistva i predsednik Izvrsnog odbora Srpskog pokreta otpora Kosova i Metohije Zivorad Bojkovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /