Subota, 10. maj 1997.

DR NOVAK KILIBARDA O RASKOLU U NARODNOJ STRANCI

Zavera ambicioznih placenika rezima

Beograd. - Narodna stranka Crne Gore morala je da bude pocepana pod udarcima Beograda i Podgorice, jer je kriza u Demokratskoj partiji socijalista dosla do kraja. Rezim je aktivirao skoro sve svoje ljude da bi se raskol u NS desio barem jedan sekund pre raskola u DPS, koji je pitanje trenutka - kazao je Predrag Drecun, potpredsednik Narodne stranke CG na juce odrzanoj konferenciji za novinare u Saveznoj skupstini.

- U zaveri protiv NS ucestvuju placeni, nezdravo ambiciozni, zavedeni ljudi, ocenio je Drecun, rekavsi da je "grupa oko Bozidara Bojovica trazila da se raskine koalicija "Narodna sloga", ali nije prihvatila predlog da se usvoji ugovor u kome bi se preciziralo da je savez raskinut". Drecun je precizirao da je osnovni cilj NS ukrupnjavanje opozicije, kako bi se stvorila jednostavnija politicka situacija, u kojoj bi bilo lakse da se gradjani odluce da glasaju za "opoziciju u kojoj vladaju harmonicni odnosi".

Po Drecunu, razlog za udarac na NS i koaliciju "Narodna sloga" jeste i cinjenica da se priblizavaju predsednicki izbori u Crnoj Gori. "Rezim bi zeleo da ove dve najjace opozicione stranke u Republici izadju sa zasebnim kandidatima", rekao je Drecun, ocenjujuci da bi to pomoglo uzdrmanom rezimu u Crnoj Gori da se odrzi na vlasti.

Novak Kilibarda je najavio da ce Narodna stranka CG ponovo pokrenuti inicijativu za ujedinjavanje svih demokratskih opozicionih stranaka u Crnoj Gori.

Predsednik NS najavio je, takodje, da ce narodnjaci na narednom zasedanju republicke skupstine glasati protiv inicijative Momira Bulatovica da predsednik Republike oformi specijalno telo za kontrolu rada policije.

V. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /