Subota, 10. maj 1997.

DR BOZIDAR BOJOVIC O SKUPSTINI NARODNE STRANKE U TIVTU

Srpska nacionalna integracija - istorijski cilj

Podgorica. - Dr Bozidar Bojovic, potpredsjednik Narodne stranke Crne Gore, obavijestio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da ce se vanredna Skupstina "narodnjaka", koju je on pripremio, odrzati u Tivtu 10. i 11. maja.

"Ova skupstina treba da pokaze javnosti kako se jedna opoziciona stranka moze dostojanstveno, demokratskim sredstvima, braniti od sopstvenog rukovodstva koje - instruirano da stranku skrene sa njenog izvornog programa na put separatizma - ne bira sredstva i uvodi stranacku diktaturu", rekao je dr Bojovic.

On je naglasio da je po kriterijumima koje je odredio Glavni odbor za Skupstinu u Tivtu tajnim glasanjem izabrano 220 poslanika iz 22 opstinska odbora NSCG, tako da ce s republickim i saveznim poslanicima i clanovima Glavnog odbora Skupstinu ciniti ukupno 231 poslanik. "Na taj nacin, Glavni odbor, izabran prije cetiri godine na kotorskoj Skupstini, odrzava kontinuitet sa ovom Skupstinom", konstatovao je potpredsjednik NSCG.

Komentarisuci vanrednu Skupstinu, koju je vec odrzao dr Novak Kilibarda, dr Bojovic je rekao da "posjetioci na tribini u podgorickom Domu omladine, koju je Kilibarda proglasio skupstinom, nijesu birani kao predstavnici stranke, kroz njene organe, vec je mogao da dodje ko hoce, sto Statut NSCG ne poznaje i ne priznaje".

"Kilibarda i njegovi sledbenici iz bivseg rukovodstva iznevjerili su Program NS, sireci opasnu predrasudu da je srpsko nacionalno pitanje apriorno nedemokratsko, te da NS samo zahvaljujuci njihovim licnim kvalitetima i zaslugama uspijeva da prevazidje navodni primitivizam", rekao je Zelidrag Nikcevic, savezni poslanik "narodnjaka", dodajuci da je "srpska nacionalna integracija istorijski i neposredni cilj srpskog naroda, koji se mora ostvariti miroljubivo, diplomatskim sredstvima, kada se za to steknu okolnosti".

B. L. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /