Nedeljna, 11. maj 1997.

Predizborna RTSPSSSR kampanja

Kadrovi u kadru

Da je Predizborna Kampanja Milorada Vucelica (PKMV) oficijelno zapocela, dokazalo se snimkom koncerta Mileta Kitica; uz cetiri tisuce likova koji udaraju glavama o metalne resetke, najzad radosni sto imaju povod da uzviknu Mile For President, ali Mile se zove Koba tj. iz milja ga klicu Sloba, proleteri svih Kitica - ujedinite se!

Pise Petar Lukovic

Kadrovi sve resavaju - umeo je ocinski da kaze drug Staljin, nakon sto bi pazljivo a zadovoljno odgledao neki od najnovijih RTSPSSSR "Dnevnika", narocito onaj u sredu uvece; vrlo je drug Koba bio happdz kad je u jednom vizuelnom trenutku, na stepenistu kamenog bunkera Predsednistva Srbije, ulovio Kadrove U Kadru (KUK): iz zgrade je prvi ispuzao Zoran Lilic, po stepenicama se razlilo zitorodno tijelo premijera Marjanovica, iz kljucaonice je izmilela Gorica Gajevic, drug Dragan Tomic destilisan u naftnu mrlju brzo je ispario... cika Kobi je srce bilo puno dok je posmatrao kako se s krova Predsednistva alpinisticki spustaju Ivica Dacic i Zeljko Simic, umalo nije zaplakao kad je ugledao kako Milorad Vucelic leti kroz vazduh, sjecanje na Beriju ga je udarilo u casu kad je prepoznao svog starog prijatelja Dragoljuba Milanovica, KUK su odjednom druga Staljina vratili u detinjstvo, tako je on nekad okupljao Vrh SPSSSR, tako su se nekad Drugovi Dogovarali O Predizbornoj Kampanji (DDOPK), tako je nekad Prva Zemlja Socijalizma Funkcionisala, pozove njih drug Staljin, on sedi, oni stoje, sirokim udarcem pesnice drug Koba podeli samare & zadatke, Mi se Necemo Saginjati, tako je druze Kobo, bravo druze Kobo, kako ste vesti i mudri voljeni druze Slobo!

Ohrabreni demokratskom podrskom iz sovjetske Gruzije, TV-voditelji pod sifrovanim imenima Milorad Komrakov & Spomenka Jovic iskoristili su marksisticku priliku da nam najave kako SPS ozbiljno, bespostedno, hrabro, jedinstveno, mudro i u interesu svih gradjana krece u Predizbornu Kampanju (PK), za razliku od onih Opozicionih Svadjalica (OS) koji u PK krecu neozbiljno, nebespostedno, kukavicki, nejedinstveno i, narocito, nemudro, a protiv interesa svih gradjana koji Mogu Da Puse U Pistaljke (MDPUP), gde ste sada Mitingasi, sta ste se ono, kako bese, na Trgu Slobode dogovarali o vlasti u Novom Sadu, odlicno vam je ono SPO-Novi Sad, super vam je ono DS - Novi Sad, eto, svaki TV gradjanin moze da udara u lonce & serpe u pola osam, nesto ne cujemo da vam se "Dnevnik" ne svidja, pogledajte semafor, gde ste sad Setaci, zardjale vam pistaljke!

Da je Predizborna Kampanja Milorada Vucelica (PKMV) oficijelno zapocela, dokazalo se u cetvrtak-vrlo-rano-ujutru (Drugi program RTS; 00:22) snimkom koncerta Mileta Kitica u novobeogradskoj Hali sportova & narodne muzike; bez pistaljki, cegrtaljki, bez opozicionih igracki - Sve Jeste Bilo Muzika; Mile Kitic kao SPS/SRS gorostas koji nas, najzad, vraca putevima izgubljenih ljubavi ("Ti velika zvezdo/ Ko unisti tvoje gnezdo"), uz cetiri tisuce likova koji udaraju glavama o metalne resetke, najzad radosni sto imaju povod da uzviknu Mile For President, ali Mile se zove Koba tj. iz milja ga klicu Sloba, peva Mile do jedan nocu, Sve Bilo Je Muzika, nije Kitic zaboravio da harmonikom pozdravi pobedu Laburisticke partije u tzv. Engleskoj, proleteri svih Kitica - ujedinite se!

A u "Dnevniku", vrlo ozbiljno; JUL sa Dramaticnim Zadovoljstvom pozdravlja pobedu Levih Snaga u Britaniji; JUL se nada/veruje da ce Toni Bler zajedno sa svojom suprugom dr Mirom Markovic uspeti da Britaniju uvede tamo gde je danas SR Jugoslavija - u Zonu Mira (ZM), u Zonu Saradnje (ZS), u Zonu Privrednog Preporoda (ZPP), mi smo za laburiste, jebes Mejdzora, zivela engleska levica koja ne zna sta joj radi desnica! Reagovao je i SPS: odusevljena je Soc. partija Srbije sto je pobedio mladi Toni a izgubio odvratni Dzon; SPSSSR & drug Koba zajednicki dele brigu za Britaniju, kamo srece da su Englezi imali Mileta Kitica umesto The Beatlesa, gde bi im bio kraj da su imali Mileta Ilica, ne bi Englezi znali gde im je dupe a gde glava, da im je Milorad Mile Vucelic vodio predizbornu kampanju, k. bi danas Toni Bler bio premijer da nije teske podrske iz Srbije, znali smo mi, drugovi, da Englezi nisu volovi - sta je to u britanskom pivopijskom bicu sto ih vodi ka laburistickom a levicarskom bicu?

Obilazim kanale kao Kisa Oko Opozicionog Kragujevca; na TV Studiju B, gle (!) emisija o Rezultatima Protesta, skupili se u studiju vidjeni & nevidjeni likovi, na pozornici predstavnici GSS, DS, nema SPO-delegata, kukaju gradjani na proslu, sadasnju i buducu vlast, Svi Kradu - rece jedan, jebes Opstinu U Kojoj Smo Svi Idioti - rece drugi, nije bas tako, drugovi, kaze DS-predstavnik, mi se svadjamo, ali to je Kreativno, neka se gradjani naviknu na Rasprave, rasprave su Demokratija, Vuk Draskovic jeste kandidat ali nije kandidat, sve je to Srbija Uoci Izbora (SUI), ne moze Mile Kitic da popuni bas svaku izbornu rupu, imajte razumevanja za Danicu D, Zorana Dj. a narocito za Milorada V.

Vracam se na oficijalni "Dnevnik", iz Kragujevca RTSPSSSR-dopisnik javlja da je Posle Pobede Opozicije Situacija Strasna (PPOSS), PPOSS je i u Pirotu, u Kraljevu nemaju sta da jedu, u Somboru odustali od sexualnih aktivnosti, dopisnik iz Nisa sa Uzasom U Glasu (UUG) porucuje da je PPOSS ali jos Strasnija; Komrakov s tugom dodaje da "nista nije Zauvek Izgubljeno Dok Nije Dobijeno", evo - da TV gledaocima procitamo naslove iz danasnje (objektivne) "Politike": "Smrtonosna demokratija mediokriteta", "Zetovi na celu beogradskih institucija", "Neprihvatljivo izjednacavanje partizana & ravnogoraca", "Opstinsko rukovodstvo uzurpiralo vlast" (Vrsac), podgoricki borci pisu Djindjicu "Protest zbog izmena imena ulica u Beogradu", javio se Dusan Matkovic i rekao/izjavio/objasnio: "Opozicija pokazala da ne ume da vlada", onda naslov na tri stupca "Lideri ne idu zajedno ni na slavu", na dva stupca "Izduvani balon"... a potom, opet, snimak iz bunkera Predsednistva Srbije - Vucelic leti u Nebo, Uros Suvakovic kotrlja se ulicom Cara Urosa, bio je ovo "Dnevnik" Tonija Blera, SPS & JUL & Laburisticka partija pobedili u Britaniji... Skotska, Irska i Engleska bice zemlja proleterska!

Jebite me, ako gresim!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /