Ponedeljak, 12. maj 1997.

DOPISNICI RTS NA OBUCI U BUKOVICKOJ BANJI

Osnovna lekcija: odanost kuci i vlasti

U novinarskoj skoli posebno se insistira na "dobroj obavestenosti" i, bezmalo, "DB ima dosije o svim vaznim licnostima". Predavac je Jovan Scekic, a organizator obuke urednik "Srbije danas" Caslav Radovic

Arandjelovac. - U hotelu "Izvor" Bukovicke banje danas zavrsava obuku druga grupa od 30 TV poslenika RTS iz programa "Srbija danas". Glavni predavac je Jovan Scekic, doajen TV novinarstva u nas, a sve se desavalo pod budnim okom Caslava Radovica, urednika programa "Srbija danas".

Tempo rada sedmodnevnog seminara, saznaje "Nasa Borba", bio je ubitacan. Po ceo dan, s pauzama za obedovanje, odvijala se teorijska i prakticna obuka, gost jedne od konferencija za novinare bio je Dimitrije Bjelica, nocu su radjeni "domaci zadaci". Ovakav tempo nisu lako pratili ni dopisnici sa 10-15 godina staza, a o manje iskusnim novinarima i da ne govorimo. Jedini slobodan dan bila je nedelja kada su "TV kursisti" kolektivno boravili u Topoli i na Bukulji.

Posebno se insistiralo na "dobroj obavestenosti" i maltene "DB dosijeima svih vaznih licnosti". Takodje i na odanosti RTS, kuci u kojoj se zaradjuje hleb, ali i odanosti vlasti ("vezi konja gde ti gazda kaze"), sto bi moglo da potvrdi i neke pretpostavke da ce republickih i predsednickih izbora u Srbiji biti i pre jeseni.

Obuke u Bukovickoj banji, koju je u dve smene do sada zavrsilo 60 zaposlenih u dopisnistvima iz Srbije - bili su oslobodjeni celni ljudi TV centara, koji su kroz skolu Jove Scekica prosli na pocetku karijere. Rec je o Predragu Stojadinovicu (Kragujevac), Milanu Glisovicu (Kraljevo), Dusanu Citicu (Uzice), Slobodanu Rakovicu (Valjevo), Cedomiru Nikolicu (Zajecar) i Mladenu Milosavljevicu (Smederevo)...

D. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /