Ponedeljak, 12. maj 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

Predsednik u Budvi, premijer u Londonu

Krajem prosle nedelje (cetvrtak i petak) u Budvi je organizovano Savetovanje crnogorske Sluzbe javnih prihoda, kojem je prisustvovao i predsednik Crne Gore Momir Bulatovic. Zanimljivo, iako se "savetovao" i predsednik, na skupu nisu bili prisutni, od pripadnika MUP kako grada domacina tako i republickog, preko zvanicnih politickih predstavnika Budva (inace, rodno mesto predsednika Skupstine Svetozara Marovica) pa do drugih predstavnika iz vrha vlasti Republike.

Da podsetimo, prvi javni sukob izmedju predsednika Bulatovica i premijera Djukanovica izbio je prilikom smene dotadasnjeg sefa finansijske policije i Sluzbe javnih prihoda Duska Jovanovica, na cije je mesto - na insistiranje "prvog kadrovika Crne Gore" Zane Bulatovic - doveden Pedja Markovic. Milo Djukanovic tada nije zeleo sukob, pravdajuci svoje popustanje "mirom u kuci" i opstim crnogorskim interesima.

Tako je Savetovanje u Budvi proteklo bez predstavnika republicke finansijske policije i pripadnika MUP Crne Gore, a kompletan drugi red bio je popunjen kadrovima Zane Bulatovic, inace, istovetan na svim promocijama DPS. Dok se Sluzba javnih prihoda savetuje sa svojim predsednikom, premijer je skoknuo do Londona i posle 80 miliona iz Grcke ugovorio Crnoj Gori novih 117 miliona dolara iz Velike Britanije.

D. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /