Utorak, 13. maj 1997.

DJODJRE BASIC POVODOM USVAJANJA DEKLARACIJE DS O VOJVODINI

Osvajanje autonomije u okviru Ustava Srbije

Novi Sad. - Vecina ljudi u Pokrajinskom odboru Demokratske stranke je za to da najpre maksimalno treba iskoristiti mogucnosti koje pruza i postojeci Ustav u osvajanju veceg stepena vojvodjanske autonomije, s obzirom da one ni izdaleka nisu iskoriscene, a da bi se o ustavnim izmenama moglo govoriti tek prilikom rekonstituisanja drzave.

Izmene Ustava su u ovom trenutku stvar iluzionizma i u tom smislu je i prihvacena sugestija na Glavnom odboru DS da zahtev za promenama Ustava, kada je o autonomiji rec, u ovom trenutku nije ni nuzno zapisivati u stranackoj Deklaraciji o Vojvodini - prokomentarisao je juce na konferenciji za stampu dr Djordje Basic, clan Glavnog odbora DS novousvojenu stranacku deklaraciju.

Osvrcuci se na cinjenicu da je ubedljivom vecinom glasova odbijen predlog Milana Paroskog da se na stranackiom glavnom odboru takva deklaracija ne donosi, odnosno skine s dnevnog reda, Basic je rekao da je rec o tome sto koncept Paroskog "srpskoj Vojvodini" dobio malu podrsku unutar stranke.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /