Utorak, 13. maj 1997.

SINDIKAT PROSVETE NOVOG SADA TUZI SRPSKE MINISTRE PROSVETE I FINANSIJA

Sporazum koji su potpisali nije jedina prevara

Beograd.- U otvorenom pismu ministru finansija, Dusanu Vlatkovicu i ministru prosvete dr Jovu Todorovicu, Gradsko Vece Saveza samostalnih sindikata Novog Sada, poziva ih da objasne zaposlenima u obrazovanju zasto su "bezobzirno, necasno i potpuno neodgovorno izneverili sporazum koji su potpisali sa Republickim sindikatom obrazovanja, nauke, umetnosti i kulture o dinamici isplate zarada zaposlenima u obrazovanju".

"Ovih dana zaposleni u osnovnim i srednjim skolama primaju deo zarade za mart, iako ste svojim potpisima na sporazum garantovali da ce prvi deo zarade za mart biti isplacen 7. aprila, a 8. maja i drugi deo aprilske zarade. To nije prva prevara. Ponavlja se", naznaceno je u pismu, uz upozorenje da je ovaj Sindikat odlucio da tuzi ministre za finansije i prosvetu, jer sindikalisti "veruju da se u pravnoj drzavi, kakva je nasa, moraju postovati ugovori i sporazumi, a strana koja ih prekrsi, mora za to snositi posledice".

Na kraju dopisa pozivaju se gradjani, roditelji, prijatelji i postovaoci rada prosvetnih radnika da bojkotuju u izborima sve one politicke stranke "na poziciji i u opoziciji" koje su zaboravile na prosvetne radnike i uslove u kojima rade i zive.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /