Utorak, 13. maj 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE: POCELA SMENA "PROSVETARA-MEKSIKANACA"

Braunovic na meti i zbog privatne firme?

Beograd. - U petak je pocela, a u toku ove sedmice trebalo bi da se okonca smena direktora osnovnih i srednjih skola koji su nedavno predvodjeni Vojislavom Braunovicem, sada vec bivsim pomocnikom ministra prosvete u Vladi Srbije boravili u Meksiku na sajmu ucila, saznaje "Nasa Borba"

Kako je saopstenje o smeni gospodina Braunovica stiglo iz Ministarstva prosvete bez mnogo objasnjenja, informaciju o smeni direktora pokusali smo proveriti kod Ljiljane Stokic, novoimenovanog pomocnika ministra za obrazovanje, koja nam nije potvrdila, ali ni demantovala informaciju o smeni direktora- putnika.

Kako tvrde izvori "Nase Borbe" do smene ministra Braunovica nije doslo samo zbog puta u Meksiko, a kao jedan od dubljih razloga za odlazak sa te znacajne funkcije, na kojoj je Braunovic proveo dugi niz godina, navodi se i njegovo suvlasnistvo u firmi "Vita Farma".

Poslednjih sest godina, naime, kao glavni organizator maturskih veceri i ekskurzija u Beogradu pominje se upravo ta firma. Procenat od ekskurzija i maturskih veceri koji je uzimala, bio je izuzetno visok, a cesto je bio i u visini cene celokupnog aranzmana, navode nasi izvori.

Pored Braunovica, koji je u Meksiko isao sa suprugom, na sajmu ucila su bili i Srboljub Timotijevic, nacelnik Odeljenja za finansije u nadleznom Ministarstvu, cije je mesto takodje dovedeno u pitanje, zatim Kaca Lazovic, direktorka Politehnicke akademije i bivsi gradski sekretar za obrazovanje, Nadezda Rajakovic, direktorka Osnovne skole "Branko Radicevic", Ljubivoje Mladenovic, direktor Trgovacke skole, Zivorad Stokic, i direktor Ekonomske skole iz Pozarevca.

U Meksiko je isao i Dragoslav Mladenovic, eks ministar prosvete, sa suprugom, za koju nasi izvori tvrde da je takodje vlasnik jedne od agencija koja za delatnost ima organizaciju djackih ekskurzija.

N. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /