Utorak, 13. maj 1997.

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA DPS-A PROTEKLA U POMIRLJIVOM I KONSTRUKTIVNOM TONU

Djukanovic ponovo potpredsjednik partije

Predlog predsednika Momira Bulatovica da se premijer Crne Gore ponovo izabere na mesto potpredsenika Glavni odbor jednoglasno podrzao. Obezbedjeno jednistvo u poslanickom klubu DPS u vezi sa svim bitnim pitanjima o kojima ce se u Skupstini raspravljati

Podgorica. - Kako je sinoc zvanicno saopsteno, na juce odrzanoj sjednici Glavnog odbora DPS-a Milo Djukanovic je ponovo izabran za potpredsjednika partije. Djukanovic je na ovu partijsku funkciju bio podnio ostavku na prvoj u nizu sjednica Glavnog odbora, a njegovom ponovnom izboru prethodilo je razgovor predsjednika DPS-a Momira Bulatovica i potpredsjednika Svetozara Marovica i dr Milice Pejanovic-Djurisic sa crnogorskim premijerom, Djukanovic je tada prihvatio da se ponovo kandiduje za funkciju potpredsjednika, sto je, na predlog Momira Bulatovica, Glavni odbor jednoglasno podrzao.

U okviru iste tacke dnevnog reda, za novog clana Izvrsnog odbora Glavnog odbora DPS-a jednoglasno je izabran Mevludin Nuhodzic. U saopstenju sa sjednice navodi se da je obezbijedjeno jedinstvo u klubu poslanika DPS-a "u vezi sa svim bitnim pitanjima koja su u skupstinskom razmatranju". Naglasava se, pri tom, da je "posebno istaknuto da su odluke Glavnog odbora u vezi sa mehanizmom kontrole SDB u potpunosti usaglasene sa nadleznim komisijama i radnim tijelima Vlade Crne Gore, pa je realno ocekivati njihovo usvajanje, sto predstavlja znacajan demokratski iskorak za Republiku Crnu Goru".

Glavni odbor je odlucio da poslanici DPS-a podrze preporuku (ponudili su je poslanici "Narodne sloge") o evidentiranju i objavljivanju imovine republickih funkcionera.

Glavni odbor je, takodje, juce posvetio posebnu paznju analizi dosadasnjih rezultata, kao i planovima za dalji nastavak procesa privatizacije.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /