Utorak, 13. maj 1997.

U VRANJU PROSLAVLJEN DAN MEDICINSKIH SESTARA

"Optimisticki pogled na buducnost"

Vranje. - Oko hiljadu radnika bolnice i Doma zdravlja u Vranju juce je svecano obelezilo medjunarodni Dan medicinskih sestara. U izjavi lokalnoj Radio televiziji Vranje, glavna sestra Internog odeljenja bolnice u Vranju Vinka Novovic izjavila je da ona sa optimizmom gleda na buducnost zdravstva u Srbiji, bez obzira na nestasicu lekova i zdravstvenog materijala u ovoj inace centralnoj bolnici za sedam opstina Pcinjskog okruga.

U pokusaju da dobijemo zvanicni komentar zasto i ovoga puta zdravstveni radnici Pcinjskog okruga nisu stupili u strajk, pokusali smo u vise navrata da se cujemo sa dr Blagojem Timcicem, direktorom zdravstvenog centra Vranje, ali nam je njegova sekretarica odgovorila da je na rucku sa poslovnim partnerima. Na Internom odeljenju Vranjske bolnice lekar koji je zeleo da ostane anoniman rekao nam je: "Strajk ovde nema nikakve sanse. Uostalom, sto bismo mi na jugu Srbije obustavljali rad kada ce i onako nase kolege iz Beograda obezbediti i za nas bolje zarade".

Prema informacijama koje je novinar "Nase Borbe" dobio iz zdravstvenih centara u Bujanovcu, Presevu i Surdulici, zaposleni u ovim zdravstvenim ustanovama nisu stupili u strajk, iako su tek pre neki dan primili prvi deo martovske zarade umanjen za 30 odsto.

V. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /