Utorak, 13. maj 1997.

ZAJEDNICKO SAOPSTENJE VLADE SRBIJE I SINDIKATA ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZASTITE

U sredu predlozi Vlade za pregovore

Beograd. - U Vladi Republike Srbije juce su razgovarali predstavnici Vlade Srbije i Sindikata zdravstva i socijalne zastite, povodom stupanja u granski strajk radnika te branse.

Dogovoreno je da se u toku dva naredna dana detaljno sagledaju objektivne mogucnosti za resavanje slozene materijalne situacije u zdravstvu i nastave razgovori izmedju predstavnika vlade i sindikata.

U sredu ce predstavnici vlade izaci sa konkretnim predlozima povodom zahteva zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zastiti, cime ce optoceti pregovori, o cemu ce clanstvo biti blagovremeno infromisano, kaze se u zajednickom saopstenju vlade i sindikata.


Poprilicna strajkacka konfuzija

Valjevo. - Uprkos odrzanoj konferenciji za novinare sindikalaca iz Okruznog odbora sindikata zdravstva i socijalne zastite Kolubarskog okruga situacija oko obustave rada je nejasna. Prvog dana strajka, zbog neobavestenosti gradjana primani su svi pacijenti.

U Dispanzeru za decu i omladinu, doduse nisu primali decu (prvake) pozvane na sistematske preglede i vakcinacije zbog polaska u skolu. U bolnickom Urgentnom centru dezurna ekipa tvrdi da ne strajkuje o cemu je pismeno obavestila direktora.

B. V.

U strajku 4000 zdravstvenih radnika

Kragujevac. - Vise od 4000 zaposlenih u kragujevackim zdravstvenim ustanovama stupilo je juce u strajk. Ovdasnji "beli mantili" kao i njihove kolege sirom Republike zahtevaju isplatu aprilskih plata i uspostavljanje redovne dinamike isplate zarada u narednim mesecima.

Z. R.

Samo minimalni radni proces

Kikinda. - U Zdravstvenom centru "Kosta Sredojev Sljuka", juce u sedam sati poceo je strajk medicinskih radnika izazvan losim materijalnim polozajem i kasnjenjem platea. Utvrdjen je minimum procesa rada i primani su hitni slucajevi.

N. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /