Sreda, 14. maj 1997.

VUK DRASKOVIC, PREDSEDNIK SRPSKOG POKRETA OBNOVE

Narod pokazao da SPO nikad nije bio snazniji

Lider SPO ubedjen da ce odluka o tome ko ce biti novi predsednik Srbije pasti u odmeravanju snaga izmedju kandidata SPO i SPS

Beograd. - Predsednicki savet koalicije "Zajedno" bice sazvan kada bude trebalo da se sazove, jedino je objasnjenje koje su novinari mogli da cuju od predsednika SPO Vuka Draskovica na jucerasnjoj konferenciji za novinare. Ne zeleci da precizira kada se poslednji put video sa ostalim liderima koalicije, Draskovic je istakao da su za SPO svi sporazumi u koaliciji Sveto pismo i Crveno slovo.

- Mi zelimo da se i drugi na isti nacin postave prema koaliciji i zato ne razumemo lidere koji mesecima ne rade nista drugo, nego sto objasnjavaju gradjanima da je koalicija slaba i da ne mozemo nikako pobediti, sto nece nekoliko pevaca, glumaca, biznismena i nekakvih malih stranaka za koje se ne zna ni kako se zovu da se ukljuce u koaliciju, istakao je predsednik SPO. Po njegovim recima, svi ti potencijali za prosirenje koalicije "skupa ne mogu doneti vise od 20.000 glasova, ali bi ukljucenjem u koaliciju doneli 200.000 problema i izazvali krah koalicije".

- U koaliciji "Zajedno" postoji SPO, stranka sa oko milion glasova, pa neka moji koalicioni prijatelji saberu da li je ispravno knjigovodstvo po kome treba zrtvovati milion zarad dvadeset hiljada glasova, rekao je Draskovic i dodao, da on licno nema prava pred gradjanima i strankom da ponavi greske iz 1992. godine ucinjene s Deposom.

Zamoljen da prokomentarise promovisanje velikog broja predsednickih kandidata, Draskovic je ocenio da "nema sanse nijedan kandidat koji iza sebe nema jaku politicku stranku, koja je u organizacionom smislu prisutna sirom Srbije, u svakom selu i zaseoku." Po njegovim recima, u Srbiji postoje samo dve takve stranke - SPO i SPS, i zbog toga je Draskovic ubedjen da ce odluka o tome ko ce biti novi predsednik Srbije pasti u odmeravanju snaga izmedju kandidata ove dve stranke. Na nase pitanje da li je vec formirao svoj izborni stab za pripremu predsednicke kampanje, Draskovic je odgovorio da "i kada bude oformljen, ako vec nije, svi detalji nece biti dostupni javnosti".

Predsednik SPO je juce podsetio novinare na obelezavanje godisnjice treceg srpskog ustanka na Ravnoj gori na kome je po njegovoj proceni bilo 150.000 ljudi. "Taj narod je pokazao svu snagu Srpskog pokreta obnove i da stranka nikada nije bila snaznija", rekao je Draskovic, izrazavajuci zahvalnost i odajuci priznanje "tim ljudima koji predstavljaju pobednicku Srbiju", i zbog kojih je uveren da ce koalicija "Zajedno" pobediti na predstojecim parlamentarnim i predsednickim izborima.

- Od tih 150.000 ljudi na Ravnoj gori nema nijednog koji nije glasao za Koaliciju, ili ucestvovao u demonstracijama i zato smatram da je trebalo da se tamo pojave sva tri lidera. Ne iz ideoloskih razloga, nego da se oda priznanje tim glasacima - zakljucio je predsednik SPO.

J.Kosanic

Recept za prosirenje

- Ako neko zeli prosirenje koalicije "Zajedno", neka sve te s kojima bi da se sirimo skupa, prvo primi kod sebe, pa neka se prvo sam prosiri i usreci, i onda nece biti nikakvih problema - objasnjava Draskovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /