Sreda, 14. maj 1997.

RADNICI "BEKA" I DALJE U STRAJKU

Nekome placen put u London 100.000 DEM

Beograd. - Clanovi Nezavisnog sindikata radnika "Beka" nastavljaju strajk koji je poceo 6. maja. Od pregovora sa Branislavom Atanaskovicem, generalnim direktorom ovog preduzeca, jos nema nista jer, kako je juce novinarima rekao Slobodan Jankovic, predsednik NS, suspenzije clanovima Strajkackog odbora nisu povucene a i direktor ne odustaje od sastava svoje pregovaracke ekipe "u kojoj su ljudi na cije malverzacije i zloupotrebe ukazujemo".

I jucerasnji dan strajkaci su proveli ispod improvizovanog satora ispred kapije fabrike. Posetili su ih radnici GSP, BIP i delegacija Helsinskog odbora za Srbiju koji su obecali pomoc, kao i da ce o ovom strajku u kojem se krse ljudska prava obavestiti svetsku javnost i gospodju Elizabet Ren.

- Strajkacki odbor poseduje dokument koji svedoci da su prvog aprila dva clana najuzeg poslovodstva, ne znamo o kojim ljudima je rec, preko JAT-a putovali u London. Njihov trodnevni boravak, odlazak i povratak "Beko" je stajao 39.972,50 funti sterlinga. Na toliku sumu, sto je oko sto hiljada DEM, uplaceno je 3. aprila na racun londonske LTD banke preko ovdasnje EKSIM banke u kojoj ili "Beko" ili "Bekokomerc" ima devizni racun - rekla Branka Zekovic, clan Strajkackog odbora NS radnika "Beka".

G. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /