Cetvrtak, 15. maj 1997.

IZJAVA STEVANA DJORDJEVICA POSLE RAZGOVORA SA RADULOVICEM I LEPOSAVOM MILICEVIC

Vlada Srbije ne moze da ispuni zahteve

Beograd, Beta. - Predstavnici Vlade Srbije saopstili su da Republicki fond za zdravstveno i socijalno osiguranje trenutno nije u mogucnosti da isplati sve zarade zdravstvenim radnicima i ispuni strajkacke zahteve, izjavio je juce predsednik Republickog odbora sindikata zdravstva i socijalne zastite Stevan Djordjevic.

"Vlada Srbije ima zelju da resi problem u zdravstvu, ali su njene objektivne mogucnosti premale u odnosu na obaveze prema zdravstvenim radnicima", rekao je Djordjevic novinarima posle dvocasovnog razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Slobodanom Radulovicem, republickim ministrom za zdravstvo Leposavom Milicevic i predsednikom Republickog fonda za zdravstveno i socijalno osiguranje Nenadom Djordjevicem. On je najavio nastavak pregovora sa Vladom Srbije za petak pre podne, u sedistu Glavnog strajkackog odbora u republickom sindikatu.

"Posebno negativna stvar u danasnjim razgovorima bio je stav predstavnice Ministarstva za rad, boracka i socijalna pitanja Ljiljane Milosavljevic koja je negirala strajk radnika socijalne zastite i osporila njihove zahteve", rekao je Djordjevic i dodao da su zahtevi radnika identicni za obe delatnosti

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /