Cetvrtak, 15. maj 1997.

PREDSEDNIK CRNE GORE MOMIR BULATOVIC U PLJEVLJIMA

Vlada zaustavlja privatizaciju?

Pljevlja. - Kao dugorocno sredstvo za resavanje nagomilanih ekonomskih problema na nivou Republike, a sada srecom i na nivou SR Jugoslavije, vodimo sustinsku akciju, a to je proces privatizacije, rekao je juce predsednik Crne Gore i vladajuce DPS Momir Bulatovic razgovarajuci u SO Pljevlja sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima nekoliko preduzeca o problemima pljevaljske privrede.

- Moj je utisak da, kada trazimo kratkorocna resenja, finansijske injekcije, mi se vracamo u zacarani krug. Ulazemo neka sredstva kojima, opet, ne znamo ni vlasnika, ni namenu, ni konacni ishod, rekao je Bulatovic naglasivsi da je na taj nacin Republicka vlada prema privredi usmerila velika finansijska sredstva koja, kako je rekao, u sustini i u krajnjem ishodu zaustavljaju aktivnosti u procesu privatizacije.

Predsednik Bulatovic je posle razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti i privrednicima, u kojima su ucestvovali i potpredsednik republicke vlade Asim Telacevic i ministar za rudarstvo i energetiku Miodrag Gomilanovic, primio i predstavnike strajkaca KID "Velimir Jakic" i Sumskog gazdinstva. Radnici tih preduzeca su, nastavljajuci strajk u jos jednoj protestnoj setnji u vreme boravka predsednika Bulatovica u Pljevljima, stigli pred Skupstinu.

U popodnevnim satima predsednik Bulatovic je u prostorijama Stadiona odrzao zatvoreni sastanak sa pljevaljskim odborom DPS.

M. M. L.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /