Cetvrtak, 15. maj 1997.

Vecito ON

Zeljko Jovanovic

Dozivotni pisac Ustava Ratko Markovic je u predvecerje prvomajskih praznika, sve izmedju parcadi mlade jagnjetine predlozio da se predsednik Srbije Slobodan Milosevic ponovo zapredsednici. Preciznije, da se po treci put kandiduje. Smatrajuci sasvim besmislenim i nepotrebnim raspravu ima li na to pravo ili ne, kao i razloge koje navode osporavatelji ovog cina - ovim putem pokrecemo inicijativu, koja prosto visi u vazduhu i samo je pitanje dana kada ce ona biti obelodanjena. Predlazemo dakle, i molimo da se to na nadleznom mestu notira, da se Slobodan Milosevic izabere za vecitog predsednika Srbije, (ono sa dozivotnim je vec prilicno izandjala fora) s obzirom da, kako rece Ratko Markovic "jos uvek nije potrosena" idejna i ideoloska baza njegovih misli, resenja i postignuca.

Slobodan Milosevic bi tako bio predsednik Srbije i posle Slobodana Milosevica.

Pored toga, umesto Parlamenta treba formirati predsednistvo Socijalisticke partije Srbije u stalnom zasedanju ciji bi zadatak bio objavljivanje dnevne Poslanice pucanstvu. Za pocetak, u tom poslu bi bili angazovani buduci straci i starice Zeljko Simic, Dusanka Djogo, Uros Suvakovic i drugi clanovi sadasnjeg podmlatka SPS ciji bi strateski zadatak bio trenutno popunjavanje tehnoloske praznine.

S obzirom na sve vecu brigu bivseg predsednika Akademije Dusana Kanazira i sadasnjeg minsitra za nauku i tehnlogiju, realno je ocekivati da ce uskoro u Srbiji, umesto miseva i krava biti moguce klonirati ljude. Uz njihovu pomoc bi bile realizovane nade i pregnuca sadasnjeg predsednika, koji ce umesto da povremeno zamrzava svoje saradnike, na vreme obezbediti njihovu lojalnost. Tako se u Novoj Srbiji ne bi ponovio vec poznati slucaj sa bivsom Jugoslavijom i Titom. Srecno.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /