Cetvrtak, 15. maj 1997.

GRADSKI ODBOR DS IZ KRAGUJEVCA PREDLOZIO PROMENU NA CELU DS

Labusa za predsednika

Gradski odbor DS u Kragujevcu predlozio je dr Miroljuba Labusa za novog predsednika DS koji bi trebalo da bude biran na narednoj sednici skupstine ove stranke, saznaje "Nasa Borba".

Iako je taj predlog u Beograd otisao bez ikakvog obrazlozenja, ovde se saznaje da su kragujevacke demokrate nezadovoljne trenutnim odnosima, bolje reci nesporazumima i javnim sukobima u vrhu koalicije "Zajedno", kojima je, prema vecinskom misljenju u Gradskom odboru DS, svojim izjavama i stavovima doprineo i lider DS Zoran Djindjic.

Najveci broj pripadnika i pristalica koalicije "Zajedno" u Kragujevcu, inace, sve teze skriva ogorcenje zbog trenutne situacije u vrhu ove opozicione politicke grupacije. Iz Kragujevca je, nedavno, na adrese stranackih lidera poslato pismo koje je potpisalo 40 odbornika koalicije "Zajedno" u Gradskoj skupstini i u kojem se zahteva da sve trenutne nesporazume ostave po strani kako se ne bi izneverilo poverenje i ocekivanja gradjana da ce u Srbiji do kraja ove godine konacno doci do demokratskih promena.

Kako su na ovo pismo reagovali lideri SPO, DS i GSS, pouzdano se ne zna, ali se moze naslutiti najpre po tome sto se niko od njih nije pojavio na proslavi dana Kragujevca (6. maj), a koji dan kasnije i po nastavku nesporazuma i otvorenih sukoba, zbog cega su ovdasnje demokrate i predlozile promenu na celu svoje stranke.

Pojedini analiticari procenjuju da svakodnevnim svadjama i prepucavanjima preko stampe lideri SPO i DS uporno rade u korist dr Vojislava Seselja i SRS. Ovo tim pre sto se i medju "obicnim svetom" sve glasnije cuje "da su socijalisti lopovi, dok ovi drugi ne znaju sta rade, tako da konacno treba da dodje neko ko ce cvrstom rukom da zavede red u Srbiji".

I. E. - N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /