Cetvrtak, 15. maj 1997.

Danas pocinje sednica, prva nakon sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista

Prvi put bez istog misljenja?

Hoce li izostati konfrontacije Bulatovicevih i Djukanovicevih pristalica, s obzirom da je na poslednjoj sednici Glavnog odbora DPS-a postignut kompromis

Podgorica. - Najnajavljivanija sjednica crnogorskog parlamenta, prva nakon sukoba u vrhu vladajuce Demokratske partije socijalista, treba da pocne danas u deset casova. Imajuci u vidu da je na posljednjoj sjednici Glavnog odbora DPS-a postignut kompromis u vrhu vladajucih socijalista, vjerovatno ce izostati ostrija konfrontacija Bulatovicevih i Djukanovicevih pristalica u poslanickom klubu DPS- a, ali nema sumnje da ce se prvi put desiti da svi o svemu u tom klubu nemaju isto misljenje.

Posto su vec usaglaseni stavovi oko predloga koji se odnose na kontrolu SDB, ne bi trebalo ocekivati da ce oko toga biti spora unutar poslanickog kluba DPS-a, ali ce, vjerovatno, razlike biti ispoljene onog momenta kada se bude raspravljalo o rekonstrukciji Vlade. No, na to ce se pricekati, posto ce o rekonstrukciji biti rijeci tek na kraju sjednice, pod tackom dnevnog reda: "Izbori, imenovanja i razrjesenja".

Na osnovu stavova Zakonodavnog odbora i parlamentarnog radnog tijela za politicki sistem, u kojima vecinu cine poslanici DPS-a, realno je ocekivati da na ovoj sjednici parlamenta bude omoguceno Bojovicevoj struji "narodnjaka" da formiraju vlastiti poslanicki klub.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /