Subota, 17. maj 1997.

U SKUPSTINI GRADA JUCE OTVORENA IZLOZBA

Ruglo grada ostaje bez komentara

Clanovi udruzenja arhitekata Beograda juce su u Skupstini grada potpisali deklaraciju kojom zele da ukazu na svakodnevnu degradaciju prostora i rusenje arhitektonskih vrednosti kod nas. Juce je u dvoru gradske Skupstine otvorena izlozba pod nazivom "Bez komentara". Izlozene fotografije pokazuju ruglo naseg grada, koje je proisteklo bespravnom i neplanskom gradnjom objekata.

"Deklaracija govori da smo svi mi arhitekti odgovorni sto smo dozvolili da grad dodje u ovakvu situaciju. Nadam se da vise nece biti usamljenicke borbe i da ce drustvo arhitekata Beograda zaloziti svoj ugled i poceti da sredjuje grad, bar onako uspesno kao sto studenti rade svoje diplomske radove.

Nedavno sam dosao iz Svajcarske, a to je zemlja koja je za ceo svet upozorenje i putokaz. Vratio sam se u strasan haos, u jedan grad koji na sve lici, samo ne na grad", rekao je, tom prilikom Spasoje Krunic, predsednik gradske vlade.

Udruzenje arhitekata, kako kaze Krunic, treba da zahteva od nadleznih institucija da pomognu uspostavljanju reda u gradu.

T. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /